Hlavní obsah

Blikanec nehrozil, ale Slavii prostě nesnáším, tvrdí Řepka

Karel FeltPrávo

V pátečním duelu se Slavií byl českobudějovický stoper Tomáš Řepka jako utržený ze řetězu. Soupeře mydlil hlava nehlava a s tradiční naběhlou žílou hodně hlasitě červenobílým vysvětloval, jak je „miluje.“

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Českobudějovický Tomáš Řepka.

Článek

Chvílemi to vypadalo, že přijde jeho pověstný blikanec a disciplinárka bude mít pohotovost... „Blikanec nehrozil. Zápas a pak i vítězství 1:0 jsem si užíval. Dělal jsem to pro lidi, aby měli show, když jich přišlo tolik. Pro mne to bylo takové malé, soukromé derby. Já Slavii prostě nesnáším, cítím k ní averzi. Na ni se vždycky vyhecuju a chci ji za všech okolností porazit, ať budu hrát v jakémkoliv dresu a v jakékoliv soutěži. Třeba i v okresním přeboru," říkal o víkendu v klidu domova.

Vlček je posera

Nejvíc tvrdých soubojů svedl se Zbyňkem Pospěchem... „On je kus chlapa. Znám ho dobře. Je to normální kluk, nemáme spolu problém, ale nic jsme si nedarovali. Pokud tam byly ruce, pak oboustranně. Jednou jsme se v šestnáctce srazili a Zbyněk se odporoučel k zemi. Chtěl si vykoledovat penaltu. Tím mě naštval, řekl jsem mu, že váží sto kilo a valí se jako... Nebudu opakovat co, to ať si každý dosadí. Sudí mu to ale nezbaštil. Jinak to bylo férové. Náramně jsem si to užíval," vyprávěl se zaujetím Tomáš Řepka.

Když zajel do Lukáše Jarolíma, uviděl v rukou arbitra Příhody žlutou kartu. „Ale jo, tu beru. Sice jsem trefil balón, ale Lukáše také. Ovšem nijak nebezpečně. Když se zvedal, vyříkali jsme si to," popsal situaci Řepka.

Jenže v tu chvíli se k situaci namotal jeho nejneoblíbenější slávista Stanislav Vlček. „Já ho fakt nemám rád, ale nesáhl bych na něj. Hned měl řeči, že by mě sudí měl vyhodit. Tak jsem mu to vysvětlil. On je bolestín a žalobník. A taky posera. Moc se mi v mém prostoru nemotal. Ví, že ode mne to bolí," zdůraznil Řepka, který svůj vztah k Vlčkovi popsal velmi barvitě ve své autobiografii Rebel.

Zachráněni ještě nejsme

Dynamo v tabulce předstihlo Slavii, z čehož má Řepka velkou radost. Ani 29 bodů ale nepovažuje za stoprocentní záchranu v nejvyšší soutěži. „Nějaké body musíme ještě udělat. Nejlépe čtyři, ať máme úplný klid. Pořád jich je ve hře patnáct, což je hodně. Hodně bude záležet v každém kole, jak si povedou ohrožené týmy. Po dvou zápasech může být mnohé jinak, než se teď jeví. Na oslavy je času dost, o to mohutnější pak budou," pravil vážně.

A hned vysvětlil, proč je tak opatrný.... „Pamatuji ze Sparty, že jsme vedli tři kola před koncem o čtyři body a dvakrát hráli doma. Nikdo o našem titulu nepochyboval. A nakonec ho získala Slavia. Přinesli jsme jí ho na zlatém podnosu. Doma s Brnem jsem šel ven ve druhé minutě poté, co jsem hodil míč Bestovi a on se teatrálně skácel. Zápas jsme prohráli, stejně jako ten následující domácí s Ostravou... Kdepak, záchranu budu počítat, až nejbližší sestupující bude mít ztrátu, kterou už nebude moct ani teoreticky dohnat," řekl rezolutně.

Ale kde Dynamo ty čtyři body získá, přesně neví. „To je těžký... Jedeme do Příbrami, tam to chce alespoň jeden. Doma pak máme Liberec, s ním by to chtělo také bodovat. Musíme potom vyhrát na Žižkově a dorazit to doma s Boleslaví. Nebude to lehké, ale ty body se dají nasbírat," počítal nahlas Řepka.

Na Letné si chce užívat

„Zápas na Letné v posledním kole do toho nepočítám. Tam si to užijeme jako zachránění a Sparta jako mistr. Alespoň doufám, i když je fakt, že my máme možná blíž k záchraně, než Sparta teď k titulu," dodal trochu smutně. Pokud by Sparta byla mistrem, měl by na tom podíl i on, protože v úvodu ročníku za ni hrál.

Když přišla řeč na to, kdo sestoupí, zachmuřil se... „Nepřeji to nikomu, ale neumím si představit, že by v lize nebyl Baník. Oni mě nemusí, já je také ne, ale do ligy prostě Ostrava patří. Žižkov už to asi nezvládne, i když, jak jsem řekl, možné je ledacos, kol zbývá ještě pět. V lize by mi chyběla i Bohemka. Fakt nevím a nechci nikoho předem popravovat," řekl omluvně Řepka.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Liberec 30 68 : 29 66
2 Sparta 30 51 : 25 64
3 Plzeň 30 66 : 33 63
4 Ml. Boleslav 30 49 : 34 50
5 Teplice 30 36 : 30 46
6 Dukla 30 42 : 35 42
7 Slovácko 30 29 : 32 41
8 Jablonec 30 54 : 43 40
9 Příbram 30 44 : 56 39
10 Č. Budějovice 30 30 : 51 35
11 Olomouc 30 42 : 38 34
12 Slavia 30 28 : 34 34
13 Hradec Králové 30 22 : 38 31
14 Ostrava 30 31 : 48 28
15 Bohemians 30 20 : 54 24
16 Žižkov 30 23 : 55 19

Reklama