Hlavní obsah

Chycená penalta je třešničkou na dortu, liboval si gólman Dukly Rada

Jablonec nad Nisou

Pražská Dukla si odvezla z Jablonce tři body po vítězství 2:0. Tým z Julisky předvedl takticky vyspělý fotbal. Svými výkony pak zazářili především dva hráči. Brankář Filip Rada chytil kanonýru Lafatovi penaltu, oba góly hostí pak vsítil Jan Pázler.

Foto: Petr Horník, Právo

Brankář Dukly Filip Rada zasahuje.

Článek

Rada si cenil především výhry. „To, že jsem neinkasoval ani z penalty, bylo důležité, ale ještě důležitější je konečný výsledek. Ten můj zákrok proti Lafatově střele byl jen třešničkou na dortu. Věděl jsem, že David v minulém kole dával penaltu v Příbrami doprostřed. Nechtěl jsem zůstat stát, tipnul jsem stranu a naštěstí pro mě Lafata kopnul míč do míst, kam jsem zrovna skočil a balón jsem vyrazil," líčil brankář Pražanů a syn teplického trenéra Petra Rady. „Ani nevím, jestli táta byl v hledišti jabloneckého stadiónu. Před zápasem jsme si nevolali," tvrdil gólman.

Zápas Jablonce s Duklou ale Petra Radu asi zajímal nejen kvůli synovi, protože v příštím ligovém kole nastoupí Teplice právě proti Jablonci. A existuje dokonce i varianta, že by se oba kluby mohly potom počátkem května střetnout ve finále Poháru České pošty, v němž jsou oba severočeští rivalové v semifinále a jeho odvety hrají doma!

Smutný Lafata

Lafata odcházel ze hřiště hodně smutně. „Asi jsem nám pokazil zápas. Beru to na sebe. Filip Rada při té penaltě vystihl můj záměr. Bohužel jsem to udělal špatně, gólman byl lepší. Kdybych vyrovnal na 1:1, měli bychom ještě dostatek času na obrat ve skóre. Mrzí mě i týmové chyby v defenzivě při obou inkasovaných gólech, kdy jsme nevyřešili brejky Dukly," klopil oči tentokrát neúspěšný kanonýr.

Pázlerův životný zápas

Pázler vstřelil svoje ligové góly s pořadovým číslem čtyři a pět. „Nejprve jsem se se štěstím trefil na opačnou stranu, než padal gólman. A při tom dalším zásahu jsem střílel do prázdné branky. Oběma mým gólům předcházely vynikající akce Ivana Lietavy. Málem jsem dosáhl i na hattrick, ale zápas mě hodně vyčerpal. Už jsem šlapal vodu, takže jsem se deset minut před koncem nechal vystřídat," svěřil se 21letý útočník.

V kabině vítězů po utkání panovala skvělá nálada. „Nečekali jsme, že vyhrajeme tak přesvědčivě, protože Jablonec měl ještě nedávno i v lize vysoké ambice," usmíval se forvard. Byl to jeho životní zápas? „Díky těm dvěma brankám asi určitě," prohodil Pázler, který by se rád probojoval do reprezentační „jedenadvacítky". Jaké má šance? „Může se mu to podařit, když podobné výkony zopakuje častěji," řekl na jeho adresu trenér Dukly Luboš Kozel po zápase v Jablonci.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice