Hlavní obsah

Hráčům dělá dobře, když mohou náročně pracovat, tvrdí trenér Kozel o tažení pražské Dukly

Fotbalový kouč Luboš Kozel se může v tomto prvoligovém ročníku pochlubit zajímavou statistikou. Dovedl tým pražské Dukly k vítězstvím v Liberci i v Jablonci. Tedy na půdě klubů, v nichž sám v nedávné minulosti trenérsky působil a sbíral tam cenné zkušenosti. Nyní je zúročuje při svém možná až nečekaně úspěšném angažmá na lavičce nováčka nejvyšší soutěže.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel

Článek

V Jablonci jste byl hlavním trenérem od léta do poloviny podzimu roku 2007, kdy vás vystřídal František Komňacký. Jak se vám tedy hodnotí nedělní vítězství Dukly na severu?

Radostně. Pro nás je to velmi cenný výsledek. Hlavně díky tomu, že byť jsme zachránění v lize a hráči by mohli být v klidu a možná i třeba uspokojení, tak žádné polevení necítím. Jsem rád, že kluci jsou pořád hladoví po úspěchu a dělá jim dobře, když mohou dál náročně pracovat. Vyhrát v Jablonci není jednoduché. Zdejší mužstvo se sice neveze na nějaké vlně, ale individuální kvalita jeho hráčů je vysoká. Zvládli jsme utkání po fyzické i taktické stránce.

Co rozhodlo o výsledku?

Dali jsme dva góly a další jsme mohli přidat z brejků. A už hned po zápase jsem pozitivně hodnotil exkluzivní výkon brankáře Filipa Rady, který chytil Lafatovi penaltu.

Jste postrachem favoritů na jejich půdě?

Takhle to neberu, ale těší mě, že jsme už na podzim dokázali vyhrát v Liberci, kde jsem byl jeden čas asistentem tehdejšího trenéra Slovanu Ladislava Škorpila a tudíž jsou pro mě zápasy s Libercem pokaždé zajímavé. A v sezóně jsme neprohráli ani na Spartě a v Plzni. Sebrali jsme body všem třem aspirantům na titul. Toho si cením nejvíce.

Jak se vám dívá na tabulku?

Samozřejmě dobře. Aktuální šesté místo je pěkné, vždyť jsme po neděli předstihli i Teplice a Jablonec.

Byli byste na jaře ještě silnější, nebýt odchodu klíčového záložníka Tomáše Bergera do Plzně?

To je polemika. Trenér nikdy neví, jak by se to vyvíjelo. Berger šel do Plzně, to jsou fakta. A byl to pro něj krok nahoru. Ale asi mu to zatím neprospělo, když nemá takové vytížení jako u nás. Jeho odchodem se zase otevřela cesta pro jiné hráče. Třeba Pázlera, který rozhodl zápas v Jablonci.

S čím jdete do zbývajících pěti kol?

Chceme pořád podávat výkony, jakých jsme schopni. S dobrými výsledky přichází i sebevědomí.

Reklama