Hlavní obsah

ČOV do dvou týdnů rozhodne o výši Zapalačova trestu za doping

Praha

Rozhodčí komise Českého olympijského výboru zatím nevynesla definitivní verdikt v dopingové kauze fotbalisty Viktorie Žižkov Petra Zapalače, který má od odvolací a revizní komise FAČR zastavenou činnost na jeden rok. Antidopingový výbor ČR požaduje dvouletý zákaz činnosti a komise ČOV, nejvyšší instance v zemi, po dnešním jednání oznámila, že o výši trestu rozhodne do dvou týdnů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pavel Hašek z Dukly (vlevo) a žižkovský Petr Zapalač.

Článek

"Může to být i dřív, dva týdny jsou nejzazší termín," řekl ČTK tiskový mluvčí ČOV Alexander Kliment. Zapalač se i dnes v doprovodu svého advokáta před rozhodčí komisí bránil tím, že zakázanou látku clenbuterol užil bez svého vědomí, když si bral prášek na potlačení alergických reakcí.

Čtyřiadvacetiletý záložník Zapalač měl pozitivní dopingový nález po zářijovém utkání 7. ligového kola v Teplicích, kde přitom do zápasu ani nezasáhl. Disciplinární komise FAČR mu poté vyměřila osmnáctiměsíční trest, který odvolací a revizní komise snížila na roční distanc. To se nelíbilo antidopingovému výboru, který se obrátil na rozhodčí komisi ČOV s žádostí o uložení dvouletého trestu.

Proti verdiktu rozhodčí komise už Zapalač nebude mít v České republice možnost odvolání. Obrátit se poté může na Sportovní arbitrážní soud v Lausanne.

Reklama