Hlavní obsah

Pořád nejsem oklepaný z pohárového fiaska, tvrdil teplický Rada po výhře nad Jabloncem

Teplice

Před pár dny přišli o šanci dostat se do Evropy z tuzemského poháru po semifinálovém vyřazení, a tak si chtěli fotbalisté Teplic i Jablonce aspoň částečně spravit chuť ve vzájemném ligovém souboji. A nutno říci, že na teplických Stínadlech se hrál chvílemi bezstarostný fotbal. Tři body ale brali jen domácí po vítězství 3:2.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Kouč Petr Rada stále lituje pohárového fiaska.

Článek

„Ještě pořád ale nejsem oklepaný z našeho pohárového fiaska proti Olomouci. Tenhle výpadek mě bude mrzet hodně dlouho. Mám v hlavě stále myšlenky na to, proč hráči zápas odevzdali. Probírám se tím, co jsme jako realizační tým udělali špatně," vracel se teplický trenér Petr Rada nejprve k nedávnému propadáku. „A tvrdím, že kdybychom proti Olomouci podali aspoň padesátiprocentní výkon, jaký jsme předvedli poté v lize proti Jablonci, stačilo by to asi na postup do toho pohárového finále. To mi potvrdil i pan Masopust, který oba zmíněné zápasy viděl," líčil kouč Teplic.

A pak se už věnoval derby s Jabloncem. „Zápas měl svůj náboj, padaly krásné branky. A k nám se za stavu 2:2 přiklonilo štěstí. Hosté nastřelili tyčku, a kdyby se místo toho dostali do vedení, ocitli by se ve velké výhodě. Ale i my jsme mohli přidat další góly hlavně po akcích Dolejše, který měl tři slibné situace, pak šel sám na branku a snažil se přehodit gólmana. Škoda, že neskóroval. To by bylo pro něj povzbuzující," mínil Rada.

S čím jdou Tepličtí do zbytku ligy?  „S cílem uhrát co nejvíce bodů. Jestliže můžeme ještě skončit čtvrtí, je naší povinností se o to pokusit. Pokud budu zakopaný v hrobě a budu mít trubičku na dýchání, musím udělat maximum, abych se z toho dostal, byť by byla jednoprocentní naděje," glosoval trenér aktuální pozici mužstva.

Případnou únavou s blížícím se koncem sezóny se nehodlá zabývat. „Kdybychom se měli vymlouvat na nějakou zátěž, to by byla špatná vizitka. Hráči jsou dobře trénovaní a musí přece zvládnout za rok třicet ligových a k tomu třeba devět domácích pohárových zápasů. Současně ale potřebují dobře odpočívat a regenerovat," uvažoval Rada.

Jablonecká mizérie pokračovala

Fotbalový Jablonec v dubnu? To je smutná kapitola. Připustil to i trenér František Komňacký: „Bohužel tenhle ligový zápas nevybočil z té série, v níž se nám nedaří herně ani výsledkově. Jsme schopní dát Příbrami tři góly, Spartě v poháru dva, stejně tak Teplicím na jejich půdě, což svědčí, že při hře dopředu nejsme úplně špatní. Ale směrem dozadu doplácíme na chronickou bolest, že dostáváme spoustu laciných gólů, jaké by mužstvo s našimi ambicemi a zkušenostmi inkasovat nemělo." Jablonečtí přitom v Teplicích dvakrát srovnali.

„Ale v důležitých okamžicích jsme byli pozdě u odražených míčů ve středu pole. A tam se rozhoduje, kdo získá balón a může jít do útoku. Domácí nás předčili houževností, vůlí a z tohoto pohledu vyhráli zaslouženě," rozebíral trenér.

A zastavil se i u brankáře Michala Špita. „V minulých zápasech nás podržel a není tím hráčem, na kterého bychom se měli zlobit, když hovoříme o špatné defenzivě a obranné činnosti. Mužstvo je na něj zvyklé a zápas v Teplicích byl důležitý pro vyznění našeho účinkování v lize. Proto měl v brance svoje místo," vysvětlil Komňacký.

Dobře ale ví, že sezóna se nevyvíjí podle představ. „Hráči přece pořád hrají o body, umístění, svoje angažmá a výhledy do budoucna. Mnohým končí smlouvy a majitel klubu bude podle výsledků přistupovat i k novým kontraktům. Je malý předpoklad, že by po zpackané sezóně navrhoval smlouvy s horentními platy," dodal jablonecký trenér.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Liberec 30 68 : 29 66
2 Sparta 30 51 : 25 64
3 Plzeň 30 66 : 33 63
4 Ml. Boleslav 30 49 : 34 50
5 Teplice 30 36 : 30 46
6 Dukla 30 42 : 35 42
7 Slovácko 30 29 : 32 41
8 Jablonec 30 54 : 43 40
9 Příbram 30 44 : 56 39
10 Č. Budějovice 30 30 : 51 35
11 Olomouc 30 42 : 38 34
12 Slavia 30 28 : 34 34
13 Hradec Králové 30 22 : 38 31
14 Ostrava 30 31 : 48 28
15 Bohemians 30 20 : 54 24
16 Žižkov 30 23 : 55 19

Reklama

Související témata: