Hlavní obsah

Loni spadli s Brnem, teď Rabušic a Šural mají na dosah titul v Liberci

Liberec

Loni zažili utrápenou sezónu v Brně, když patřili do kádru Zbrojovky, která sestoupila z první ligy. A teď mají fotbalisté Michael Rabušic a Josef Šural na dosah mistrovský titul v dresu Slovanu Liberec! Tomu se říká dokonalá proměna.

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký Michael Rabušic uniká soupeřovým obráncům.

Článek

Jak prožívají závěr sezóny? „Zatím normálně. Nijak bych to neřešil. Beru to tak, že jsme získali solidní čtyřbodový náskok a z toho chceme vycházet. Pro posílení reálné naděje na titul musíme vyhrát v sobotu v Budějovicích. A podle výsledku pak můžeme přemýšlet, co dál," řekl pro Sport.cz. Michael Rabušic, autor dosavadních jedenácti gólů v sezóně.

V jiných klubech by s touto bilancí zřejmě vévodil týmové tabulce střelců, ale v Liberci je „až" třetí za Štajnerem a Breznaníkem! I to svědčí o mimořádné ofenzivní síle Slovanu. „S tím počtem svých gólů jsem ale spokojený. Jirka Štajner s Michalem Breznaníkem jsou skvělí a vážím si toho, že jsem je dokázal střelecky doplňovat. Hlavně, že se daří mužstvu," glosoval to útočník.

Řepka je v pohodě, ale to nás nezajímá

Pikantní mohou být v sobotním zápase Rabušicovy souboje se šéfem budějovické obrany Řepkou. „Už jsem proti němu hrál docela dost zápasů za Brno, když byl Řepka ve Spartě. Myslím, že na jaře je Tomáš v pohodě. Ale chceme se soustředit především na vlastní výkon bez ohledu na to, proti komu nastupujeme," tvrdil.

A další motiv pro zápas v Budějovicích? „Dobře víme, že náš trenér Jaroslav Šilhavý před příchodem do Slovanu působil do loňského léta právě na jihu Čech. A snad vypíše nějakou prémii, abychom na půdě jeho bývalého klubu vyhráli. Když ne, tak mu to budu muset připomenout," usmál se Rabušic.

Myšlenky na pohárovou Evropu? „Kdo by si nechtěl zahrát kvalifikaci o Ligu mistrů? Ale takhle daleko ještě nehledím, pořád jsou to jen předběžné úvahy," mínil liberecký útočník.

Pochvaluje si atmosféru v kabině

Josef Šural si cení zmíněného čtyřbodového náskoku před Spartou. „Vymazali jsme šestibodové manko po podzimu a jsme v čele, což je vynikající. Ale klidně jsme mohli mít ten náskok ještě větší, kdybychom se Spartou doma neprohráli. Až na tento výpadek si držíme formu, kdežto Letenští mají výkyvy," uvažoval mladík.

Do statistik si připsal „jen" tři góly. „Není to moc, ale zase jsem je dal v docela důležitých zápasech. Na podzim při vítězství na Spartě a v Mladé Boleslavi a na jaře doma Spartě, byť to na body nestačilo. Zvykl jsem si na post pravého záložníka, i když jsem se dříve cítil dobře i v útoku," pravil.

Patří k nejmladším členům mužstva. „Útočníci Hadaščok a Musiol, kteří občas naskakují z lavičky, jsou ještě mladší, takže z věku neděláme vědu. Nejsem nervózní, protože v kabině panuje dobrá atmosféra. Ta je společně s ofenzivním fotbalem základem našeho tažení. Máme dobře poskládané mužstvo a snad nám ta pohoda vydrží až do konce sezóny," dodal Šural.

Reklama

Související témata: