Hlavní obsah

Celé jaro se trápil, teď boleslavský mladík Chramosta sestřelil Spartu i Duklu

Celé jaro se nemohl pořádně trefit, dlouhých dvanáct kol vycházel mladoboleslavský Jan Chramosta v lize naprázdno. Probral se ale v pravý čas, neboť v posledních dvou zápasech se Spartou a Duklou vystřílel svými trefami šest bodů a přiblížil tak Středočechy čtvrté příčce, která za určitých okolností může znamenat účast v pohárové Evropě. „Příjemné střelecké probuzení. Pro mě o to víc, že jsem branku vstřelenou Spartě potvrdil dalším gólem,“ liboval si Chramosta.

Foto: Petr Horník, Právo

Mladoboleslavský Chramosta (vlevo) v souboji s Haškem v nedělním duelu na Julisce.

Článek
Fotogalerie

Přímý souboj s Duklou, v němž šlo o čtvrtou příčku, jste zvládli, takže z pražské Julisky jste odjížděli určitě spokojení ...

A moc, protože v této konfrontaci šlo vlastně o šest bodů. A my vyhráli, navíc i bilanci vzájemných zápasů s Duklou máme lepší, takže na čtvrtou příčku už bychom dosáhnout měli.

Začali jste jako z partesu, rychle jste vstřelili vedoucí gól, po půlhodině přidali druhý, ale pak jste se začali z trávníku nepochopitelně vytrácet. V čem byl důvod?

Dvě rychlé branky další průběh střetnutí ovlivnily, neboť  my nemuseli nikam spěchat a mohli jen čekat. Nechali jsme Duklu hrát a to byla chyba. I proto jsme se nakonec o výhru strachovali.

Tři minuty před koncem domácí Lietava snížil, Dukla se vyburcovala k mohutnému náporu a z vaší lavičky přímo čišel strach, aby domácí nakonec nevyrovnali.

Už jsem byl v té době na lavičce, neboť trenér mě vystřídal, o to větší nervy jsem však prožíval. Hned jsem si vzpomněl na jarní zápas v Liberci, který jsme v samém závěru neskutečně zkazili. Na Julisce nezbývalo než věřit, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíme a historie se opakovat nebude.

Výhru jste nakonec ubránili, takže čtvrtá příčka se vám teď doslova vnucuje.

Bylo strašně důležité, že jsme utkání s Duklou vyhráli, i když herně se nám nedařilo a žádná sláva to v našem podání nebyla. Teď už nám stačí jediná výhra, abychom zůstali v tabulce čtvrtí, což byl náš cíl.

To proto, že čtvrtá příčka může za jisté konstelace garantovat účast v pohárové Evropě?

Nejen proto, i když ve středečním finále domácího poháru budeme samozřejmě fandit Spartě a ve zbývajících ligových kolech Liberci, protože jen úspěchy těchto mužstev nám do kvalifikace o Evropskou ligu pomohou. Ale čtvrtí chceme skončit bez ohledu na to, jak pohárové předpoklady nakonec dopadnou.

Po jarním střeleckém trápení jste se probral v pravý čas a zase začal střílet góly. Myslíte, že by vám mohly pomoci i k nominaci do české reprezentace, v jejímž kádru jste jako náhradník před přípravou v Irsku figuroval?

Moc tomu nevěřím, protože bych musel střílet góly od začátku jara, abych mohl na kádr reprezentačního áčka pomýšlet. Já sice špatně nehrál, i šance jsem spoluhráčům připravoval, ale sám jsem ve dvanácti zápasech po sobě branku nedal. Prostě přesný opak toho, co bylo k vidění na Julisce - do hry jsem se sice moc nedostal, ale gól jsem vstřelil. Za současné konstelace proto budu rád, když se objevím v nominaci jedenadvacítky.

Reklama

Související témata: