Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 3:0Plzeň smetla zoufalou Slavii už za první poločas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Bakoš 1 : 0
18. Petržela 2 : 0
44. Petržela 3 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň
Aktualizováno

Jediný poločas stačil fotbalové Plzni, aby se dotáhla znovu na rozdíl jediného bodu za záda druhé Sparty a dál mohla živit naději na obhajobu mistrovského titulu. Slavia s výjimkou jediné akce nepředvedla v městě piva zhola nic. Zoufalství servírované týmem z Edenu bylo nekonečné. Nebylo divu, že hosté museli přetrpět už pátou jarní prohru z jedenácti zápasů ve srovnání s jedinou výhrou.

Foto: Petr Eret, ČTK

Milan Petržela z Plzně (vpravo) a Vitali Trubila ze Slavie

Článek

Běžela teprve čtvrtá minuta, když si Nitrianský našel cestu mezi plzeňskými stopery a odvážně zamířil k Pavlíkovi, jenže plzeňský brankář soka bravurně vychytal a reflexivně zneškodnil i jeho dorážku.

Ofenzivní dovednosti Slavie však byly vyčerpány. Bez nápadu, kombinace, odvahy a ochoty podstoupit souboje byli hosté bez šance. Zvláště, když byli všude minimálně o krok pozdě

Plzeň totiž vzala první varování vážně, její defenziva už se do přestávky vyvarovala chyb a Pražany k ničemu nepustila. A sama rozjela ofenzivní koncert. Nejprve po chybě Nitrianského pronikl Pilař z levé strany do pokutového území a Bakoš jeho přihrávku proměnil v patnáctý gól sezóny - 1:0.

Za devět minut se pak po přiťuknutí autora prvního gólu řítil Pilař sám na Čontofalského, který sice balón zpod nohou soka vypíchl, jenže hbitý domácí záložník stačil narážečkou vybídnout ke střele do prázdné branky Petrželu - 2:0.

Jen díky nepřesnostem týmu úřadujícího šampióna nenarostlo během první půle skóre z pohledu Slavie do děsivých rozměrů, i když ještě jednou před přestávkou přeci jen inkasovala: po chybě Latky rozehrál Darida balón bleskově na Bakoše, jenž z levé strany našel Petrželu pálícího podruhé neomylně - 3:0.

Po přestávce Plzeň hru absolutně kontrolovala. Držela míč, dobře kombinovala, ale v blízkosti hostující branky si dopřála vždy o přihrávku více či volila příliš složité řešení vyložené šance, tudíž skóre bylo pro zoufalou Slavii stále milosrdné. Tutovkami pohrdli Bakoš s Kolářem, dvě gólové situace zastavila ofsajdová pozice domácích borců.

Fotbalová Gambrinus liga, 27. kolo:
Plzeň - Slavia Praha 3:0 (3:0)ON-LINE
Branky: 18. a 44. Petržela, 9. Bakoš. Rozhodčí: Matějek - Štěrba, Košec. ŽK: Latka. Diváků: 11 412.
Plzeň: Pavlík - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský - Horváth (Procházka , Darida - Petržela, Kolář, Pilař (88. Hora) - Bakoš (76. Wágner).
Slavia: Čontofalský - Dostál, Latka, Hubáček, Trubila - Milutinovič (71. Frejlach), Petrák - Nitrianský (46. Pospěch), Vlček, Veselý - Škoda (85. Paprčiak)

Reklama