Hlavní obsah

Byl to rozvod z rozumu, říká Komňacký

Trenér František Komňacký po pěti letech v Jablonci končí. „Takhle jsme se dohodli už dřív,“ odmítl spekulace o vyhazovu trenérského barda majitel klubu Miroslav Pelta. „Skutečně nejde o vyhazov, ale dohodu, takový rozvod z rozumu, protože pět let stačilo,“ potvrdil jeho slova v rozhovoru pro Právo a Sport.cz František Komňacký, který byl v tu chvíli v Ázerbájdžánu...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér František Komňacký v Jablonci končí.

Článek

Podle šéfa klubu a FAČR Miroslava Pelty nešlo o vyhazov, ale trochu to tím zavání, když jste to přišel říct hráčům do kabiny před vítězným zápasem s Hradcem?

Skutečně nešlo o vyhazov. My jsme se o tom bavili už mnohem dřív, že po sezóně ukončíme po pěti letech spolupráci. Nikde jsme to neventilovali. Jarní výsledky na to neměly rozhodující vliv, i když samozřejmě jsme přihlíželi i k nim.

Pět let v české nejvyšší soutěži u jednoho mužstva. Je to dlouhá doba nebo se dá vydržet i déle?

Na české poměry to je dlouhá doba, ale vydržet se dá i déle. Vezměte si už více než půl století Sira Fergusona u Manchesteru United.

Čím to, že v našich podmínkách je pět let bráno jako velmi dlouhá doba a mluví se o únavovém syndromu?

Nejsme na něco takového zvyklí. Když se příliš nemění hráčský kádr, ale ani tréninkové metody, může dojít k pocitu únavy, všechno se opakuje, chybí ten pocit něčeho nového. Důležité je, aby se i v takovém případě obě strany rozešly jako přátelé.

Na co budete za těch pět let v Jablonci nejvíc vzpomínat?

Budu vzpomínat jen v dobrém. Především na vydařené sezóny, v nichž jsme skončili v lize druzí a třetí, ale také na evropské poháry. V Jablonci jsem se setkal s příjemnou, takříkajíc rodinnou atmosférou. Jak v klubu, tak i mimo něj. Práce se nám dařila, těšili jsme se na každý trénink i zápas. Až na ten poslední půlrok to bylo velmi úspěšné období.

Už máte nějaké nabídky?

Zatím ne, ale jakmile se nějaké objeví, určitě každou pečlivě zvážím.

V Ázerbájdžánu jste opravdu na výletě?

Opravdu jen na výletě.

Reklama

Související témata: