Hlavní obsah

Fotbalisty Slavie má převzít trenér Rada

Praha
Aktualizováno

Fotbalisty Slavie by měl od nového sezony vést bývalý trenér české reprezentace Petr Rada. Podle serveru iSport.cz už nynější teplický kouč podepsal s majitelem vršovického klubu Alešem Řebíčkem smlouvu a po skončení tohoto ročníku by měl na postu hlavního trenéra vystřídat Martina Poustku. Slavia informaci nepotvrdila. Ani teplický klub o možném odchodu Rady prý nic netuší.

Foto: Josef Pešout, Právo

Trenér Petr Rada.

Článek

"Žádný kontrakt podepsán nebyl, stále probíhají jednání. Okruh kandidátů se zúžil, ale pořád je tam řada jmen, o kterých se uvažuje," řekla tisková mluvčí Slavie Soňa Nouzáková. "Konkrétní jméno oznámíme po podepsání kontraktu. Řada námi vyhlédnutých kandidátů je někde vázána smlouvou, takže by bylo od nás nefér něco zveřejňovat," dodala Nouzáková, podle níž je jednou z variant i setrvání nynějšího kouče Poustky v pozici hlavního trenéra.

Rada má v Teplicích smlouvu do konce této sezony, v ní je ale zahrnuta ještě roční opce. Vedení severočeského klubu momentálně otázku možné změny na trenérském postu neřeší. "Nevíme absolutně nic o tom, že by pan Rada měl odejít jinam. Nic nám nenaznačil on, nekontaktoval nás nikdo z jiného klubu," řekl ČTK tiskový mluvčí FK Teplice Petr Heidenreich.

Třiapadesátiletý Rada se do Teplic vrátil po konci minulé sezony z Liberce. Předtím trénoval Jablonec, dvakrát Teplice a v začátcích své trenérské kariéry také Slavii, ve které jako hlavní kouč dokončil sezonu 1997/98. Dlouho dělal asistenta reprezentace a v letech 2008 až 2009 byl hlavním trenérem národního týmu.

Poustka vede Slavii od 20. kola poté, co rezignoval František Straka. Spekulacemi ohledně trenérského postu se nezabývá. "Už při svém zvolení do funkce jsem říkal, že je to pro mě škola, jít krůček po krůčku, kolo od kola. Svoji misi jsem ještě nedokončil. Vzhledem k tomu, že mám teď nějaký úkol, nezabývám se ničím jiným, než dobře připravit mužstvo ke každému jednotlivému utkání," uvedl Poustka.

Případné spolupráci s Radou by se prý nebránil. "Vnímám to tak, že náš vztah je přátelský. Práci pana Rady neznám detailně, ale člověk, který trénuje národní mužstvo, musí mít kvalitu a odbornost pro tuto funkci," řekl Poustka.

Reklama