Hlavní obsah

Liberec - Slovácko 0:0Liberec doma jen remizoval se Slováckem, takže boj o titul se znovu zdramatizoval

Severočeši si cestu za mistrovským titulem nečekaně zkomplikovali. V televizním duelu 28. ligového kola totiž doma jen remizovali se Slováckem 0:0, takže nabídli fotbalistům Sparty a Plzně novou šanci, aby se o primát znovu ucházeli.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Kordula ze Slovácka (vlevo) bojuje o míč s Josefem Šuralem z Liberce.

Článek

Deset minut se Liberec rozkoukával a sondoval, s čím Slovácko přijelo. Pak zjistil, že zase až tak široký repertoár hosté nemají, protože myslí hlavně na bránění a občasné, ovšem vesměs marné hledání vysunutého dlouhána Doška.

Bylo tudíž na Severočeších, aby hráli, tvořili, vymýšleli a zkoušeli přelstít soupeřovu defenzívu.  Šuralovi se to už po čtvrthodině málem povedlo, neboť jeho hlavička mířila těsně nad břevno, Hadaščok měl v 21. min. k vedoucí trefě ještě blíž, ale při hlavičkovém souboji před opuštěnou Melichárkovou bránou ho od balónu odstavil Trousil.

Neodpískaná penalta domácí publikum pochopitelně vytočila, neuznaný gól, který přišel šest minut poté, ho doslova rozlítil. Po rohovém kopu totiž skóroval hlavičkující Kelič, jenže sudímu Adamovi se nezdálo remplování chorvatského stopera do Korduly, pískl faul a branku neuznal. Domácími hráči cloumala zloba a křivda, za což mohli draze zaplatit. Slovácko vyrazilo okamžitě do protiútoku, ale Hlúpikovu příležitost uhasil na poslední chvíli Gebre Selassie.

Liberečtí se zlobili

„Nevím, proč sudí pískal, ten souboj byl naprosto čistý," zlobil se o půli chorvatský stoper a jeho spoluhráči s ním.

"Chce to trpělivost. A držet se dál naší hry, protože šance jsme měli," uklidňoval proto svůj tým trenér Šilhavý.

Jeho svěřenci se příkazu drželi a po přestávce vyvinuli tlak přímo drtivý. Zkoušeli to s kombinací i se střelami zdálky, útočili vzduchem i po zemi, ale i když si šance vytvářeli, na gól čekali marně. Hadaščokovu hlavičku Melichárek vyrazil, Gebre Selassie minul bránu i z malého vápna, Štajner ji přestřelil, v poslední minutě dokonce hostům pomohla tyč.

Slovácko se  bránilo mnohdy už jen za cenu zoufalých odkopů, ale svého dosáhlo. Bezgólovou remízu ukopalo a boj o titul tak znovu zdramatizovalo.

Liberec - Slovácko 0:0
Rozhodčí: Adam - Chytil, Galo. ŽK: Rabušic- Kubáň, Volešák, Ondřejka, Kordula, Melichárek, Kuncl.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar (78. Karisik), Kelič, Fleišman - Šural, Štajner, Janů, Bosančič, Hadaščok  (73. Musiol) - Rabušic. Trenér: Šilhavý.
Slovácko: Melichárek - Reinberk, Trousil, Košút, Kubáň - Hlúpik (87. Kuncl), Daníček, Kordula, Volešák (61. Trávník), Ondřejka (89. Mezlík) - Došek. Trenér: Soukup.

Reklama

Související témata: