Hlavní obsah

Když vyhrajeme oba zbývající zápasy, šanci na titul máme, věří sparťanský kouč Hašek

Praha

Oddechl si. A hodně hluboce, protože na výhru v derby s Bohemians se jeho Sparta nadřela víc, než se čekalo. Nakonec ale klokany přece jen udolala, takže šanci nabídnutou Libercem využila a manko na vedoucí Severočechy stáhla na dva body. „Když vyhrajeme oba zbývající zápasy s Duklou a Českými Budějovicemi, máme reálnou šanci získat titul,“ věří ve šťastný ligový happy end letenský trenér Martin Hašek.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva brankář Bohemians 1905 Radek Sňozík, Tomáš Přikryl ze Sparty a Martin Nešpor z Bohemians.

Článek

Museli jste si v uplynulém týdnu připadat jako na toboganu. Nejprve nevýslovné zklamání po prohraném pohárovém finále s Olomoucí, pak pro změnu nová ligová naděje po páteční remíze Liberce se Slováckem. Povzbudila vás ztráta největšího konkurenta v boji o titul hodně?

Určitě neměla na hráče negativní dopad.

Ale vždyť vám přece nabídla stáhnout ztrátu na první příčku na dva body a znovu se přihlásit do hry o titul.

My se do ní vítězstvím nad klokany přece přihlásili.

Vzhledem k diametrálně odlišnému postavení a ambicím obou mužstev ovšem hodně lopotně...

Po prohraném pohárovém finále zažívalo naše mužstvo velké zklamání, proto jsme ho museli připravit na duel s Bohemians. Důležité bylo, aby hráči přepnuli a vyhráli, což se podařilo.

Jenže na tři body jste se nadřeli víc, než se čekalo...

Ale šli jsme za nimi od první minuty naprosto koncentrovaně, i když pravdou je, že v první půli jsme se do finální fáze netlačili, jak jsme na hráčích chtěli, a že i první střelu na bránu jsme vyslali až po třiceti minutách. Po půli už ale byl náš tlak trvalý a vítězný gól jsme nakonec vstřelili.

Přesto jste se v závěru utkání o výhru hodně strachovali.

To je náš problém, který se dostavuje vždy, když si vedení nedokážeme pojistit druhou brankou. Ani v derby jsme se nevyhnuli minutám, kdy jsme se nechali zatlačit do defenzívy, a soupeř mohl uvažovat o vyrovnání. Ale za ziskem tří bodů jsme šli a získali je.

Na Liberec tak ztrácíte jen dva body a o titulu můžete znovu spekulovat.

Celé jaro jsme v něj věřili. A to bez ohledu na to, zda jsme na první příčce měli náskok my nebo Liberec. A hráčům jsme neustále opakovali, že naše šance je pořád reálná, na čemž nic neměnila ani konstelace, kdy jsme na Severočechy ztráceli už čtyři body.

Před posledními dvěma zápasy už máte pouze dvoubodové manko. Je tudíž vaše naděje reálnější?

Když je vyhrajeme, můžeme se nám podařit titul získat. Teď ovšem musíme udělat vše pro to, abychom šli našimi výkony a výsledky výhrám a tudíž i ligovému primátu naproti.

Máte mnohem lehčí los než Liberec, který hraje ve středu v Jablonci a v posledním kole doma s třetí Plzní. Neustále sice opakujete, že vás soupeři nezajímají a soustřeďujete se jen sami na sebe, ale přesto - kde si myslíte, že by mohli Severočeši ztratit?

Teď už samozřejmě nemůžeme tvrdit, že nás liberecké výsledky nezajímají. Nechci ale rozebírat a spekulovat, kde by mohl náš soupeř ztratit body. Na něm je, jak své zápasy zvládne a jakou šanci nám případně nabídne.

A co vy? Bude pro vás těžší středeční konfrontace s Duklou, nebo poslední zápas s Českými Budějovicemi?

Teď myslíme na utkání s Duklou, která na jaře podává velmi dobré výkony a dosahuje dobrých výsledků. Nečeká nás lehký zápas, ale protože se hraje jen pár set metrů od Letné, věřím, že naši fanoušci přijdou, vytvoří nám na Julisce domácí prostředí a pomohou nám k výkonu, který přinese tři body.

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Liberec 30 68 : 29 66
2 Sparta 30 51 : 25 64
3 Plzeň 30 66 : 33 63
4 Ml. Boleslav 30 49 : 34 50
5 Teplice 30 36 : 30 46
6 Dukla 30 42 : 35 42
7 Slovácko 30 29 : 32 41
8 Jablonec 30 54 : 43 40
9 Příbram 30 44 : 56 39
10 Č. Budějovice 30 30 : 51 35
11 Olomouc 30 42 : 38 34
12 Slavia 30 28 : 34 34
13 Hradec Králové 30 22 : 38 31
14 Ostrava 30 31 : 48 28
15 Bohemians 30 20 : 54 24
16 Žižkov 30 23 : 55 19

Reklama

Související témata: