Hlavní obsah

Vrba nepochybuje o síle Plzně: My šest bodů získáme. Ale obere někdo Spartu?

Mladá Boleslav

Devět výher, dvě remízy a jediná prohra! Skvostná jarní bilance drží fotbalovou Plzeň ve hře o titul, přestože v průběhu podzimu se úřadujícím českým šampiónům nedařilo. Ani dvě výhry v ligovém finiši však týmu Pavla Vrby nezaručí obhajobu titulu. Jsou totiž bod za Spartou, které nahrává příznivější los. „Nevěřím, že zaváhá,“ tvrdí trenér plzeňské družiny, aniž by jakkoliv naznačil, zda myslí svá slova vážně či jde o psychologickou hru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Daniel Kolář z Plzně po zmařené šanci v Mladé Boleslavi.

Článek

Trnul jste v průběhu duelu v Mladé Boleslavi hodně, když už zbývalo jen pár minut a vám se stále nedařilo vstřelit gól?

V prvních dvaceti minutách jsme měli tři šance, kdy jsme mohli skórovat. Šli jsme za vítězstvím. I my jsme však čelili obrovské tutovce, kdy nás při zakončení Mareše podržel Čech. Byli jsme technicky lepší, měli větší držení míče. Boleslavští předváděli výborné brejky, ale my jsme neudělali žádnou hrubou chybu. Nakonec se na nás usmálo štěstí, což je třeba si přiznat. Kdybychom v závěru inkasovali, už bychom hru o titul neovliňovali. Závěr pro mě byl infarktový. Představoval bych si klidnější konec, s větším držením míče. Ale měli jsme dobře postavené tyče...

Za bezbrankového stavu jste poslal do hry Horvátha na úkor Bakoše, který je přitom vaším nejlepším střelcem. Proč jste sáhl k takové rošádě?

Hráli jsme pořád do zformované obrany. Boleslav jen zahustila střed hřiště. Pavel Horváth je silný v kolmých přihrávkách. Bakoš je výborný v soubojových konfrontacích, ve vzduchu. Ale pro danou situaci se lépe na hrot hodil Daniel Kolář, který se měl pohybovat na linii obránců.

V součtu s pohárovými zápasy jste v Boleslavi nevyhráli předešlých osm zápasů. Zlomili jste černou sérii v nejdůležitějším okamžiku?

Chtěl jsem tu vyhrát pokaždé (směje se)... Po výhře máme jistou pohárovou Evropu a nyní budeme hrát o konečnou pozici. Chceme se posunout v tabulce ještě výš.

Myslíte ještě pořád na obhajobu titulu? Věříte, že můžete přeskočit Spartu i Liberec?

Kolo od kola máme lepší pozici. Vždyť osm kol před koncem soutěže byla naše situace neřešitelná. Ztráceli jsme devět bodů na tehdy vedoucí Spartu. Nepochybuji o síle vlastního mužstva. Byl bych špatný trenér, kdybych nevěřil, že získáme šest bodů. Ale je velká otázka, jestli někdo obere Spartu.

Takže o šanci vyhrát podruhé za sebou ligu pochybujete?

Nepochybuji, že získáme šest bodů. Toho jsme schopni. Ale jsme odkázáni na pomoc druhých, protože potřebujeme, aby Sparta klopýtla. Letenským zbývají zápasy s Duklou a Českými Budějovicemi. Moc zaváhání letenského mužstva nevěřím.

Mrzí vás nyní s odstupem hodně domácí selhání s Duklou, Olomoucí a nedávná bezbranková remíza na Žižkově? Stačilo jeden z těchto duelů zvládnout a vše bylo jen ve vaší režii.

Problém byl už v průběhu podzimu, kdy jsme ztratili hodně bodů při našem účinkování v Lize mistrů. A rovněž ještě začátek jara, kdy jsme figurovali v Evropské lize, nebyl v našem podání na domácí scéně optimální. Ale od doby, kdy se můžeme koncentrovat jen na ligovou soutěž, jsem spokojen. I tak je otázkou, jestli tehdejší ztráty zvládneme dohnat.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články