Hlavní obsah

Teplický Ljevakovič si návrat po zranění vyšperkoval dvěma góly

Teplice

Tomu se říká vydařený návrat na hřiště. Bosenský záložník Admir Ljevakovič nastoupil poprvé od konce února znovu do ligového zápasu a dvěma góly v první půlhodině nasměroval fotbalisty Teplic k jasnému vítězství nad Duklou Praha. „Byl jsem pořádně motivovaný, moc jsem se na utkání těšil a snad to bylo na hře znát,“ usmíval se fotbalista, který si vytvořil osobní rekord v počtu vstřelených branek v sezóně.

Foto: Petr Horník, Právo

Teplický Admir Ljevakovič (vlevo) v souboji s žižkovským Richardem Kalodem.

Článek

Na podzim se trefil ve vítězném duelu v Liberci a v neděli prožil velký střelecký podvečer. „Dva góly, to jsem opravdu nečekal. Teď už mám celkem tři, a to jsem vynechal devět jarních kol v řadě. Takže musím být s tou bilancí spokojen," líčil Admir Ljevakovič.

Dvakrát pokořil syna teplického trenéra Petra Rady v brance soupeře. „Věděli jsme, že Filip Rada z Dukly dosud vychytal dvanáct čistých kont, takže musí být dobrý. Pro Teplice je pozitivní, že i náš gólman Grigar předvádí skvělou formu," povídal záložník.

Přitom nebylo dlouho jisté, jestli zasáhne do zápasu. „Týden jsme se o tom bavili a nakonec se rozhodli, že to zkusím. Je mi trochu líto, že sezóna v sobotu končí, když jsem toho moc nenahrál. Ale co se dá dělat, tak krátká je termínová listina," uvažoval Ljevakovič.

Grigar má už třináct čistých kont

Brankář Tomáš Grigar vychytal už třináct čistých kont. Je reálné, že by to dotáhl na patnáctku? „Nevím, zda se to může stát, a zda vůbec půjdu do branky v obou zbývajících zápasech. Třeba se v brance prostřídáme s druhým gólmanem," prohodil Grigar.

Paradoxní je, že Teplice mohou výrazně ovlivnit boj o záchranu mezi Bohemians 1905 a Baníkem Ostrava, protože hrají s oběma těmito soupeři! Grigar přitom pochází z Ostravy. „Ale už nejsem s tímto městem spjatý a moc lidí z Baníku ani neznám, takže to nijak neprožívám. Hledíme sami na sebe, abychom skončili co nejlépe, a uvidíme, jak to dopadne," tvrdil teplický brankář.

Vůch by si přál, aby trenér neodcházel

Velmi ofenzivním výkonem se prezentoval proti Dukle teplický záložník Egon Vůch. „Chtěli jsme rozhodnout o výsledku co nejdříve. Vedli jsme 3:0 v poločase, což bylo to nejlepší, co jsme mohli udělat. Zápas jsme měli ve svojí režii. Lidi viděli z naší strany dobrý zápas. Řekli jsme si, že v závěru sezóny už nejsme pod tlakem a díky tomu můžeme hrát uvolněně," vykládal Vůch.

Jak na kabinu působí spekulace o chystaném odchodu teplického trenéra Rady do Slavie? „Nijak se o tom nebavíme. Jen jsme si něco přečetli na internetu, ale nevíme, co je pravda. Kdyby to bylo na mě, tak bych si přál, aby tady trenér zůstal. Vím, že jsem se pod ním hodně zvednul, co se týče výkonnosti. Ale záleží na jeho rozhodnutí a každý si může jít, kam chce," komentoval Vůch trenérskou otázku.

Jeho výkonů si všimli i stavitelé české „jedenadvacítky", protože si za ni zahrál proti Slovensku. „Myslím si, že mi to pomůže pro získání sebevědomí na hřišti. I kluci v teplické šatně mi ale říkali, ať neusnu na vavřínech. Doufám, že nějaká další pozvánka ještě přijde," dodal mladý záložník.

Reklama

Související témata: