Hlavní obsah

Gedeona jsme šetřili na derby se Spartou, přiznal kouč Kozel

Ne, tohle nebyla Dukla, jak jsou na ni fanoušci zvyklí. Takový dojem museli nabýt diváci na teplických Stínadlech při sledování ligového vystoupení fotbalistů pražského celku proti domácímu týmu. Tři góly inkasovali hosté už v prvním poločase, nakonec odjížděli s debaklem 0:4. „Prohráli jsme naprosto zaslouženě,“ uznal trenér Luboš Kozel pro Sport.cz po tristní produkci jím vedeného mužstva.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel.

Článek

Nedávno jste dominovali v Jablonci a dalo se očekávat, že se budete chtít vytáhnout i na půdě dalšího severočeského soupeře. Čím si vysvětlujete propadák Dukly?

Výsledek byl jednoznačný pro Teplice, protože jsme zápas nezvládli. Hráči nepřistoupili dobře už k prvnímu poločasu. Nebyl jsem spokojen s žádnou herní činností. Domácí byli lepší v pohybu, agresivitě, takže rozdíl ve skóre odpovídal rozličnému výkonu obou mužstev. Nedostali jsme se k naší typické hře, kterou jsme slavili úspěchy v některých předešlých kolech.

Mrzí vás, že jste nakonec nedali ani čestný gól?

Po vystřídání jsme se jen trošku zvedli. Měli jsme i pár šancí, které jsme ale neproměnili. Ale jak říkám, o vítězství Teplic se rozhodlo díky jejich aktivitě už do přestávky.

Nezmínil jste absenci dvou klíčových hráčů. Ale bylo vidět, že vám určitě chyběli...

Jistě, Lietava je naším kanonýrem a v poslední době měl střeleckou formu. Kvůli menším zdravotním problémům jsme ho nechtěli nasadit do utkání venku, kterým jsme zahájili  „anglický" týden.

A proč nebyl ani na lavičce náhradníků zkušený záložník a obvyklý kapitán Gedeon?

Uznávám, že nám Patrik v organizaci hry a mluvení na hřišti scházel. Šanci místo něj dostal Ondra Šiml. Pokud jde ještě o Gedeona, má sedm žlutých karet. A tak vám prozradím, že jsme ho i z toho důvodu šetřili, aby byl připraven na středeční pražské derby na Julisce se Spartou, které jde o titul a nám o její skalp. Hrajeme tři kola během šesti dní, a to je velká zátěž i pro mladší hráče, než je sedmatřicetiletý Gedeon, jehož chceme naplno využít právě v těch dvou zbývajících zápasech.

Reklama