Hlavní obsah

Plzeň - Příbram 5:0Plzeň zmasakrovala Příbram a sní o obhajobě titulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Horváth 1 : 0
22. Bakoš 2 : 0
37. Petržela 3 : 0
68. Čišovský 4 : 0
71. Horváth 5 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Famózním způsobem převálcovali fotbalisté Plzně ve 29. kole doma ve středečním podvečeru Příbram, jejíž obranu pokořili pěti góly, a dál sní o obhajobě mistrovského titulu. Jejich forma je k tomu opravňuje. Vždyť už pošesté v řadě udrželi Západočeši čisté konto, počtvrté v řadě vyhráli a skóre ze série vítězných duelů je 10:0!

Foto: Petr Eret, ČTK

Střelce jedné z plzeňských branek Milana Petrželu (vlevo) se snaží zastavit příbramští Milan Mišůn (uprostřed) a Josef Divíšek.

Článek

Nadšení byli z průběhu první půle nejen fanoušci Viktorie Plzeň, ale také domácí správce plochy. Polovina hřiště před brankářem Čechem byla totiž zatížena kopačkami hostujících borců jen v okamžiku, kdy rozehrávali po inkasovaném gólu, těsně v závěru pak i po ojedinělém výpadu zakončeném rohovým kopem.

Domácí fotbalisté duelu jednoznačně dominovali. Rychle si posouvali míč z nohy na nohu, zatímco hráči Příbrami byli v každém souboji pozdě, a když už se k míči dostali, okamžitě chybovali, a tak ani neměli naději se ze západočeského sevření vymanit.

Úřadující mistři hráli náramně, zvláště když už po pěti minutách Papšys v pokutovém území fauloval Pilaře a Horváth z penalty pálil neomylně - 1:0. Při házenkářském obléhání plzeňské branky pak tutovky neproměnili Bakoš s Petrželou a Daridou, ale když po dvaadvaceti minutách Kolářovu ránu z ostrého úhlu Hruška vyrazil k nohám pohodlně dorážejícího Bakoše, nebylo o vítězi pochyb.

Plzeň totiž získala klid a pohodu, v excelentním tempu plném nápaditých akcí pak soupeře doslova drtila. Duel se tak stal soubojem domácích borců s příbramským brankářem Hruškou, jenž neuvěřitelnými zákroky zmařil šance Pilaře či Petržely, který však přeci jen třetí vyloženou šanci po parádní akci Koláře přesnou střelou po zemi proměnil - 3:0.

Po změně stran se Příbram už přeci jen osmělila, ale s výjimkou dalekonosných pokusů Koukala a T. Pilíka se k vážnějšímu ohrožení domácí svatyně nedostala.

Zato Plzeň předváděla po parádních kombinačních akcích festival promarněných tutových příležitostí. Do role čaroděje se převtělil příbramský gólman Aleš Hruška. Postupně vychytal Pilaře, Petrželu, Bakoše a znovu rychlonožky z kraje zálohy Pilaře s Petrželou.

Až když Horváthův roh vrátil od zadní tyče hlavou Bakoš a Čišovský míč trknul do sítě, byl Hruška kouzla zbavený. Vzápětí pak Divíšek ve velkém vápně fauloval Petrželu a Horváth proměnil druhý pokutový kop.

Tribunami se pak neslo posměšné „deset, deset", a když v Praze Dukla srovnala na 1:1 souboj se Spartou, oslavovali domácí fanoušci klub z Julisky. Pranic jim přitom nevadilo, že Ševinský s Řezníkem pohrdli dalšími vyloženými šancemi, a tak výprask Příbrami nenarostl do ostudných rozměrů.

Plzeň – Příbram 5:0
Branky: 5. a 71. Horváth oba z pen., 22. Bakoš, 37. Petržela, 69. Čišovský. Rozhodčí: Bílek - Pospíšil, Makovička. ŽK: Pleško, Mišun, Papšys, Hruška, Dušek. Diváků: 11 142. Poločas: 3:0.
Plzeň: Čech - Rajtoral, Čišovský, Ševinský, Limberský (74. Řezník)- Darida, Horváth (78. Procházka) - Petržela, Kolář, Pilař - Bakoš (70. Wágner).
Příbram: Hruška - Papšys, Krejčí, Mišun, Divíšek - T. Pilík - Mareš (76. Kdolský), Koukal (68. Dušek), P. Pilík, Pleško (82. Brotánek)- Krbeček.

Reklama