Hlavní obsah

Hradec - Olomouc 1:2Olomouc se definitivně zachránila výhrou v Hradci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Ordoš 0 : 1
54. Klesnil 0 : 2
79. Dvořák 1 : 2
Záznam online reportáže

Sigma Olomouc vyhrála v Hradci Králové 2:1 a bez ohledu na další výsledky se i přes odpočet devíti bodů za korupci zachránila v nejvyšší soutěži. O body se postaraly střely Ordoše a Klesnila, v závěru snížil z penalty Dvořák. Kouč Petr Uličný si tak po nedávném triumfu v poháru připsal další úspěch a může odejít do fotbalového důchodu se vztyčenou hlavou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Olomouce Michal Ordoš (vlevo) a Zdeněk Klesnil (zády) se radují z branky.

Článek

Duel začal slavnostně, poděkováním oběma trenérům, domácímu Kotalovi i hostujícímu Uličnému. První odchází po třech letech z Hradce do Jablonce - a na památku dostal dres s číslem 101 symbolizujícím počet utkání, v nichž vedl černobílý tým. Druhý před jedenácti lety postoupil s Východočechy do první ligy a už před časem oznámil, že po sezoně definitivně skončí s trénováním.

Začátek se asi více zamlouval mladšímu Kotalovi. Hradec byl mírně aktivnější, jenže jako vždy málo efektivní v koncovce. Hrozil především střelami z větší vzdálenosti. Poděbradského pokus však vyrazil gólman Zlámal na roh a poradil si také se Šislerovou střelou mířící do středu branky. V největší hradecké šanci neskóroval zadák Hochmeister: Osm minut pře přestávkou tečoval Janouškovu hlavičku zblízka nad břevno.

Loučící se Uličný dostal nečekané dárky od domácích hráčů. Nejprve od mladíka v brance Koubka, který špatně vykopl, míč sebral Ordoš a po kličce brankáři poslal ve 39. minutě hosty do vedení. Druhý dárek nachystal Uličnému Černý, po jeho chybě vyslal Nepožitek do šance Klesnila a byl z toho druhý gól.

V 79. minutě zatáhl Dreksa za dres Dvořáka, nejlepší domácí střelec nedbal pověry, že faulovaný hráč nemá kopat penaltu, a střelou do středu branky snížil. Mírný tlak na konci už Hradci nepomohl - poslední domácí zápas kouč Kotal prohrál.

Hradec Králové - Sigma Olomouc 1:2 (0:1)
Branky: 79. Dvořák z pen. - 39. Ordoš, 54. Klesnil. Rozhodčí: Zelinka - Ubias, Marek. ŽK: Fukal, Malinský - Navrátil, Vepřek, Dreksa, Ordoš. Diváci: 4102.
Hradec: Koubek - Hochmeister, Fukal, Poděbradský - Holeš, Šisler, Janoušek, Zelený (65. Rezek) - Mrázek (82. Malinský), Štěpán, Černý (59. Dvořák). Trenér: Kotal.
Olomouc: Zlámal - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Navrátil (89. Koutný), Kučera, Nepožitek - Schulmeister (90. Hála), Klesnil (82. Varadi), Ordoš. Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: