Hlavní obsah

Ostrava - Slavia 3:0Baník smetl Slavii 3:0 a má blízko k záchraně mezi elitou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Magera 1 : 0
34. Vomáčka 2 : 0
66. Magera 3 : 0
Záznam online reportáže

Ostrava

Vítězstvím 3:0 nad Slavií fotbalisté Ostravy udělali velký krok k záchraně v nejvyšší soutěži. O třetí výhru Baníku za sebou se dvěma góly postaral Lukáš Magera, třetí přidal Benjamin Vomáčka, který stylově oslavil 100. start v lize. O prvoligovou příslušnost by teď Slezany mohla připravit už jenom porážka v Teplicích a patnáctigólové vítězství Bohemians 1905 nad Slavií.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Slávista Martin Latka (vpravo) v souboji s Daliborem Vašendou z Baníku.

Článek

Boj Baníku o udržení přilákal na Bazaly rekordní návštěvu sezóny 13 127 diváků, která však v úvodu sledovala větší aktivitu Slavie. Domácí se vydávali nesměle kupředu, jenže do nezformované defenzivy dvakrát vlétl soupeř a před Baránkem bylo dusno. Trubila však svým volejem napnul boční síť, ještě víc zaváněl gólem bleskový únik Vlčka, po němž minul cíl Latka.

Domácí postupně získávali půdu pod nohama. Zase to byl Lukeš, kdo se slávistickou obranu vytrvale pokoušel otevřít překvapivou kolmicí. První hrozba však přišla po standardní situaci: Frydrych ve 20. minutě poslal míč obloučkem do břevna.

Nápor Baníku sílil. Po nebezpečném centru Kukece z levé strany ještě Fantiš obtížnou dorážkou z úhlu trefil tyč, ale poskakující míč v malém vápně už Magera nekompromisně napálil do sítě.

Ostrava z převahy začerstva vytěžila i druhý gól. Kukec ve svízelné situaci, která hrozila brejkem Slavie, přidržel a přenesl míč na druhou stranu na Lukeše, jehož pas z druhé vlny sice nedůrazně, ale přesně k tyči umístil bývalý slávista Vomáčka.

Báječně rozehraný zápas už si Ostrava nedala vzít. Víc než na další útočné akce zaměřila pozornost na utěsnění středu hřiště a držela Pražany na distanc od Baránka.

Baníku stačilo posečkat na další standardku. Lukeš vyzval v 65. minutě k třetímu gólu Mageru, který i s pomocí šťastné rotace dotlačil míč za Čontofalského.

Slavia mohla v závěru porážku alespoň zmírnit, ale Pospěch na Baránka nevyzrál a Škoda parádními nůžkami nastřelil břevno. Červenobílí se popáté za sebou proti Baníku nedočkali výhry.

Baník Ostrava - Slavia Praha 3:0 (2:0)
Branky: 25. a 65. Magera, 34. Vomáčka. Rozhodčí: Paták - Moláček, Pelikán. ŽK: Magera - Jarolím, Škoda. Diváci: 13 127.
Ostrava: Baránek - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Marek - Vašenda (58. Droppa), Magera - Fantiš, Lukeš (70. Greguš), Kukec (89. Poliaček) - Kraut. Trenér: Látal.
Slavia: Čontofalský - Dostál, Latka, Hubáček, Trubila - Vlček (67. Nitrianský), Cicman, Jarolím, Veselý (46. Petrák) - Škoda, Pospěch. Trenér: Poustka.

Reklama

Související témata: