Hlavní obsah

Žižkov - Hradec 1:1Poslední Žižkov na závěr remizoval s Hradcem Králové

Praha

Fotbalisté sestupujícího Žižkova se rozloučili s první ligou domácí remízou 1:1 s Hradcem Králové. Obě branky padly během čtyř minut druhého poločasu. Viktorii poslal do vedení nejlepší střelec týmu Matej Sivrič, krátce nato vyrovnal Vojtěch Štěpán, který stylově oslavil stý ligový start. "Votroci" s loučícím se trenérem Václavem Kotalem na závěr přerušili sérii čtyř porážek.

Článek

V úvodu byli na stadionu pod televizním vysílačem aktivnější hosté. Slibnou šanci neproměnil v 13. minutě Malinský, který si v pokutovém území položil Kiidrona, avšak neprostřelil brankáře Boháče. O deset minut později už se Hradec málem radoval. Malinský v šestnáctce předložil míč volnému Šislerovi, ale ten zblízka napálil pouze břevno. Prostor mezi třemi tyčemi naopak krátce předtím těsně minul z trestného kopu domácí Slodowy.

Do druhého poločasu vstoupil lépe Hradec. Po dvou minutách pronikl Malinský do pokutového území Žižkova, kde ho srazil Kiidron. Rozhodčí Proske však souboj jako penaltový neposoudil. Na druhé straně zahodili šanci Sivrič s Bálkem.

Sivrič napravil své zaváhání v 59. minutě. Po akci se střídajícím Milosavljevem potrestal špatné postavení brankáře Koubka a připsal si pátý gól v sezoně. Radost Žižkova však trvala jen čtyři minuty, než Holešův centr usměrnil do branky další čerstvý náhradník Štěpán.

V závěru mohli hosté zápas otočit. Dvořák tři minuty před koncem nejprve hlavou jen těsně minul a jeho střelu po sólovém úniku pak zneškodnil výborným zákrokem brankář Boháč. Necelých devět stovek diváků tak další gól nevidělo.

30. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Žižkov - FC Hradec Králové 1:1 (0:0)
Branky: 59. Sivrič - 63. Štěpán. Rozhodčí: Proske - Handlíř, Slavík. ŽK: Slodowy, Milosavljev - Šisler. Diváci: 890.
Žižkov: Boháč - Slodowy, Kiidron, Kropík, Čermák - Sivrič (84. Tusjak), Tenno (75. Sloboda), Hílek, Valenta, Kotyza (56. Milosavljev) - Bálek. Trenér: Nádvorník.
Hradec Králové: Koubek - Hochmeister, Fukal, Plašil - Holeš, Šisler, Janoušek (87. Jedunov), Zelený - Rezek (60. Štěpán), P. Dvořák, Malinský (78. Schwarz). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: