Hlavní obsah

Snad se do ligy vrátíme v Ďolíčku, doufá Sňozík

Jan KrůtaPrávo

Sestup fotbalistů Bohemians 1905 do druhé ligy přijal jejich kapitán Radek Sňozík bez velkých emocí. „Spadli jsme, už je to minulost. Teď se musíme snažit o co nejrychlejší návrat. Bylo by fajn, kdybychom vybojovali postup v Ďolíčku,“ zasnil se gólman týmu, který hrál své domácí zápasy v azylu v Edenu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Bohemians 1905 Radek Sňozík

Článek

„Doufám, že nějaká šance existuje. Do Edenu by na druhou ligu nechodil vůbec nikdo a byl by to svátek akorát pro ty soupeře, kteří si v životě na takovém stadiónu nezahrají. Ale v Ďolíčku by byla super atmosféra. Na druhou ligu by tam chodilo daleko víc fanoušků než na první ligu sem a věřím, že by nám lidi pomohli okamžitě zpátky,“ přiznal Sňozík.

„Nějaké náznaky směrem k Ďolíčku jsou. A pokud zvítězí zdravý rozum všech, tak tam snad hrát budeme. Nedokážu si představit, jak tady hrajeme třeba s Vlašimí,“ uvedl kouč Jozef Weber.

Bude to očistec, myslí Sňozík

Sňozík věří, že se Klokani vrátí rychle zpátky mezi elitu. „Já vždycky po pádu hned zase postoupil, tak to snad bude platit i teď. I když je mi jasné, že to bude očistec. Říkám, že je někdy snazší udržet se v první lize než postoupit z druhé,“ řekl gólman. „Otázkou je, jak se k tomu postaví vedení, půlce hráčů končí smlouvy,“ dodal kapitán, jenž má kontrakt ještě na příští rok a měl by v Bohemians pokračovat.

Stejně jako trenér Weber. Ten už je rozhodnutý, se kterými hráči dál nepočítá. „Ale kluci to ještě nevědí a chci, aby to nejdřív slyšeli ode mě. Můžu říct jen tolik, že drtivá většina dnešní základní sestavu začne 13. června přípravu,“ prozradil pouze.

Dá se však předpokládat, že nebude stát o zkušené borce kalibru Hartiga, Lukáše či Nikla. „Konkrétní zatím nebudu. Můžu říct jen tolik, že konec se týká i hráčů, kteří toho pro Bohemku kdysi hodně odvedli, ale čas ani věk se zastavit nedá,“ nepřímo potvrdil loučení s hvězdami nedávné minulosti.

Reklama