Hlavní obsah

Jak získat kvalitní hráče? Musíte dobře koukat, říká liberecký ředitel Kleibl po triumfu

Nebyl v centru bujarých mistrovských oslav, nejuchal s fanoušky na náměstí, ale vnitřně prožíval nepopsatelné okamžiky. Ředitel FC Slovan Liberec Libor Kleibl si může v polovině května říci: Máme titul. „Fotbal je ale o práci po celý rok,“ podotýká v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Liberečtí fotbalisté se radují, právě vyhráli mistrovský titul.

Článek

Co s vámi dělá pohled na konečnou ligovou tabulku?

Je to nádherný pocit. Není to ale o satisfakci, že jsme zrovna předstihli Spartu i obhájce z Plzně. Beru to tak, že v lize je šestnáct mužstev a všichni trenéři i hráči mají na startu svoje cíle a plány. Mnohé kluby touží po titulu, ale povede se to jen jednomu. Letos nám! Každý v sezóně občas klopýtne a jde o to, aby těch zaváhání bylo co nejméně. A to je náš případ.

V čem byla největší síla Liberce?

V práci trenéra Šilhavého a kluků na hřišti. Společně zúročili dřinu v úspěch. A za něj jsme moc rádi.

Jak si blahořečíte, že jste loni v létě přivedli právě pana Šilhavého?

To byl pro nás šťastný tah, a jak se ukázalo, i základní stavební kámen. Ale zároveň jsme dobře doplnili tým o kvalitní fotbalisty. Prostě se sešlo jedno s druhým. Ale nechci vyzdvihovat pouze jednotlivce, šlo o týmovou činnost.

Máte vizi, že byste chtěli dál neohroženě kralovat českému ligovému fotbalu?

Tak to není. To si nemůžeme klást jako prioritu. Víte z minulosti o tom, že hráči se po každém klubovém úspěchu mění a je patrné, že ani současný kádr nezůstane pohromadě. Takže nás čeká hlavně úkol tým doplnit.

Už tušíte, kdo z kádru odejde?

Nevíme nic. Jsme si ale vědomi, že máme nadstandardní hráče. A zaplaťpánbůh za ně (úsměv).

Jak dlouho osobně pracujete ve vedení libereckého fotbalu?

Deset let. Přišel jsem v roce 2002 a historicky první mistrovský pohár stál na stole. Za něj jsem poděkoval tehdejšímu sportovnímu manažerovi Pepovi Jinochovi. Od té doby říkám, že fotbal se dělá od 1. ledna do 31. prosince.

Je kde brát hráče?

Ano, musíte ale dobře koukat. Stačí připomenout, že jsme za minulé dva roky přivedli Bičíka, Breznaníka, Fleišmana, Rabušice, Šurala, vrátil se Jirka Štajner. Ale nechvalme se.

A co návrat některých dalších bývalých libereckých opor?

Možné je všechno.

Jaký je nejbližší cíl Slovanu Liberec?

Uspět v předkolech Ligy mistrů. Zažil jsem něco s fotbalem už v roce 2006, kdy jsme byli v zápase se Spartakem Moskva sedm minut od postupu do skupiny Ligy mistrů, a pak to padlo.

Reklama

Související témata: