Hlavní obsah

Myslivec, manekýn, filmový maniak. I to jsou šampióni z Liberce

Radek MalinaPrávo

Pestrá přehlídka povah a zájmů se sešla v kabině nových fotbalových šampiónů české Gambrinus ligy. „Jsme výborná parta. Naší předností je rodinná atmosféra. Společné pikniky či grilování asi v jiných klubech nedělají,“ vykládá s úsměvem Jan Nezmar, matador Slovanu Liberec, který kádr nových mistrů představil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Liberce se radují z mistrovského titulu

Článek
Fotogalerie

Liberec slaví s mistrovským pohárem

David BIČÍK (brankář)

„Jediný Pražák v naší sestavě, který podle potřeby přespává v Liberci. Jeho manželka je podnikatelka, tak má David zázemí v Praze. Je hodně sečtělý, není typickým brankářem. Po titulu dostal za úkol přivést ukázat manželku a děti. Je u nás dva roky, ale ještě jsme je neviděli."

Zbyněk HAUZR (brankář)

„Je vášnivým nimrodem. V lese spí častěji než David Bičík v Liberci... Pořád líčí na divočáky. Dlouho se mu nedařilo, i proto je vděčným terčem našich vtípků. Spousta z nás s ním ale na posedu byla. Občas kabinu zásobuje masem na guláš."

Renáto KELIČ (obránce)

„Hodně brzy odešel z domova, je hodně samostatný. Má hrubý hlas, a když se pustí do češtiny, je velké umění mu rozumět. Je hodně týmovým hráčem. A také svobodný kluk, podle čehož vypadá jeho soukromí."

Miloš KARIŠIK (obránce)

„Jde o strašně tichého a hodného kluka. V tréninku neuvěřitelně poctivého, nic neošidí. A také je hodně nábožensky založený, což všichni plně respektujeme."

Jan NEZMAR (obránce)

„Já už do kabiny nepatřím. Tři roky čekám, kdy mě vyženou. Chovám doma hady, ale aktuálně je kromě dcery největším mazlíčkem roční syn Honzík."

Tomáš JANŮ (obránce)

„Kapitán! A blázen, který si z ničeho nedělá těžkou hlavu. K super vážné situaci přistupuje s humorem. I když je v kabině někdo z vedení, ptá se před odchodem Tomáše, jestli něco chce dodat. Poslední slovo má vždycky on. Jinak je strašný dříč. A velký bavič. Jeho situační humor je nenapodobitelný."

Jan POLÁK (obránce)

„Naše hlava študovaná. Dělá vysokou školu, jejíž název je tak krkolomný, že si nikdo v kabině není schopen zapamatovat, co že to vlastně Jenda studuje. Byl brzy v áčku, dělal kapitána mládežnických reprezentačních výběrů. Je ohromně hodný, což mu možná trošku při přechodu mezi dospělé ublížilo."

Jiří FLEIŠMAN (obránce)

„Přišel k nám relativně pozdě. Čekali jsme, co z něj bude. Ohromně si rozumí s Breznaníkem. Nehnou se od sebe a nejde je rozdělit. Hlavně partnerky s tím mají problém. Při zábavě ani nepotřebují kolem sebe žádné osazenstvo. Má miminko a v létě se bude ženit."

Theodor GEBRE SELASSIE (obránce)

„Nezkazí žádnou zábavu, je to super parťák do šatny. Jeho obrovským koníčkem jsou filmy. V tomhle oboru je maniak. Je schopný jít pětkrát v týdnu do kina, někdy i dvakrát za večer. Všechny premiéry sjede. A je velkým vyznavačem moderních technologií. Jak my starší říkáme, jede v twisteru a faceliftu. A taky se bude ženit. I kvůli tomu se místo nynějšího rychlého bouráku poohlíží po něčem rodinném."

Emil RILKE (záložník)

„Je fantastický zpěvák, schopný zazpívat lidovky i Armstronga. Ale fantasticky a naprosto dokonale. Mluvím vážně, je neuvěřitelný. Vlastní aparaturu, takže při zápisném nám odpadla velká starost. Noví kluci totiž musí zpívat. A tak díky Emilovi máme luxusní zábavu. Karaoke v libereckém podání je bomba."

Lukáš VÁCHA (záložník)

„Model kabiny. Oblékání, účesy, doplňky, to je jeho. V moderních technologiích dokonce předčí Thea. Všechny přístroje začínající na,i' vlastní jako první. iPhone, iPod, iPad. Sedí na dvojsedačce v autobuse hned vedle mě, tudíž jsem se díky němu alespoň naučil rozeznávat facebook, twitter a další záležitosti, na nichž mladí ujíždějí."

Jiří LIŠKA (záložník)

„Můj věrný parťák, co se týče organizace kabiny. Když mu zavolám o půlnoci, přetrhne se, aby mohl pomoct. A stejně tak komukoliv v kabině. Přestože se na hřiště moc nedostává, kouše svoji roli statečně. Snažil se udělat maximum pro pohodu týmu."

Miloš BOSANČIČ (záložník)

„Jeho přístup k životu i fotbalu je zvláštní. Nepochybně jde o geniálního hráče. Má hodně výstřední, nečitelný způsob hry. Přitom je super do šatny. Možná jsme měli štěstí, protože někdy bývají s klukama z Balkánu problémy. Ale u nás jsou pohodoví."

Michal BREZNANÍK (záložník)

„Že poslouchá černou muziku a má rád tetování, už je známá věc. Do kabiny nosí klobásy, slaninu a další uzeniny. Má to domů na Slovensko strašně daleko, protože bydlí až pod Nízkými Tatrami. Vždy se přimlouváme u trenéra, aby mu dal o den víc volna, mohl vyrazit domů a něco dobrého přivezl. Už jsem mu jednou půjčoval i auto, protože on má Mini Cooper, do něhož se nic nevejde. A i když nevypadá, je moc hodný."

Nesnen NDEMEN (záložník)

„Když se v zimě objevil v kabině, koukali jsme jak blázni. Vůbec jsme netušili, že někdo přijde. A najednou tam byl borec s brejlema, párátkem v puse a rapperskou čepicí, s každým si šel plácnout a obejmul ho. Je s ním trošku potíž, protože se učí pomalu česky. A francouzsky nikdo z nás nemluví."

Vojtěch HADAŠČOK (útočník)

„Mladý kluk z Opavy, odkud pocházím i já. Dostal jsem ho na starosti. Znám se s jeho tátou. Zlobí nás všechny se školou, kterou flinká. Už mohl mít dávno střední hotovou, osel... Ale ještě mu zbývá rok. No ale jsem na něj přísný, tak školu určitě dodělá."

Michael RABUŠIC (útočník)

„Má přezdívku Rambo a fakt je slušně vysekaný. Má slušnou figuru a holky na něj letí, jenže je zamilovaný. Chodí se slečnou, jejíž sestru má záložník Lukáš Vácha. Možná i proto se Michal taky hodně šlechtí, aby nebyl pozadu za Vašonem. Navíc je novým hokejovým parťákem, což jsme s radostí kvitovali."

Josef ŠURAL (útočník)

„Je víc potichu než Rambo. Vlastně prakticky nemluví. Skvělý lidsky. Taky hraje hokej. A i on jako zástupce mladé generace patří k borcům, kteří se pravidelně a dlouze šlechtí."

Zbyněk MUSIOL (útočník)

„Bydlí s Vojtou Hadaščokem. Přestože si navzájem konkurují v boji o místo v sestavě, jejich vztah tím není poznamenán. V kabině se moc neprojevuje, ale není ani problémový."

Jiří ŠTAJNER (útočník)

„Náš šéf! Dotáhl to v kariéře daleko. Hrál v reprezentaci, byl v Německu. Má specifický způsob vyjadřování, ale když mluví, všichni naslouchají. Není to Štajny, jak jsem ho znal před deseti lety. Posunul hodnoty, má dvě krásné děti. Jsem rád, že se vrátil."

Jaroslav ŠILHAVÝ (trenér)

„Podle mého pohledu z jedné společné sezóny velký asketa. Hodně dbá na životosprávu a snaží se všechno přenést na nás. Ani minulý rok, když nás vedl Petr Rada, jsme neměli špatného trenéra. Ale stejně jako se říká, že ne každý hráč se hodí do každého klubu, je holt stejná situace někdy s trenéry. Šilhavý zapadl do klubu, přečetl mužstvo a ušil mu styl na míru. Mozaika s ním klapla."

Reklama

Související témata: