Hlavní obsah

Policie při oslavách titulu libereckých fotbalistů řešila jen přestupky

Liberec

Oslavy ligového titulu, kterých se s fotbalisty Slovanu Liberec v sobotu večer účastnily tisíce lidí, se obešly bez výraznějších prohřešků. Policisté museli řešit jen několik přestupků, informovala liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Foto: David Veis, ČTK

Nadšení liberečtí fanoušci

Článek

Na náměstí Dr. E. Beneše v centru Liberce s fotbalisty Slovanu ligový triumf oslavovaly podle odhadu zhruba 2000 lidí. Policisté řešili jen prohřešky v dopravě. "Udělili celkem 14 pokut za provinění proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu za více než 10 000 korun," uvedla Suchánková. Policisté během oslav také zadrželi osobu, po níž bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

Rozhodující utkání 30. kola první ligy sledovalo na stadiónu U Nisy 10 000 diváků. Z Plzně jich na sever Čech dorazilo asi 1200, z toho zhruba osm desítek radikálnějších. "Čtyři z fanoušků, kteří přijeli podpořit plzeňský tým, se z důvodu silné podnapilosti na stadión nedostali," uvedla mluvčí policie. Zasahovat musely i pořádkové síly, které usměrňovaly rozvášněný dav zhruba osmdesáti plzeňských fanoušků.

Fotbalisté Slovanu si díky remíze 0:0 v přímém souboji o ligový triumf s Plzní zajistili třetí mistrovský titul.

Reklama

Související témata: