Hlavní obsah

Je jim dvacet a už získali titul. Hadaščok a Musiol zažili skvělé jaro

Liberec

Každému z nich je pouhých dvacet let, ale Vojtěch Hadaščok a Zbyněk Musiol se mohou pyšnit tím, že už získali mistrovský titul v české fotbalové lize. V barvách Slovanu Liberec! Spojuje je nejen mladý věk, ale i stejná fotbalová profese útočníků!

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Vojtěch Hadaščok se raduje ze své první branky proti Jablonci.

Článek

Hadaščok bude zapsán do análů tím, že vstřelil dva góly v klíčovém vítězném zápase libereckého týmu v předposledním kole v Jablonci. Pak už Slovanu stačila „jen" remíza doma s Plzní.

„Hlavně jsem rád, že jsme ten potřebný bezbrankový výsledek udrželi. Proti Plzni jsem střídal a šel jsem na hřiště s vědomím, že nesmíme inkasovat," vracel se ještě k ligovému superfinále.

Napadlo ho při příchodu do Liberce, že si tak brzy sáhne na mistrovský pohár? „Vůbec ne. Vždyť jsem přišel loni v zimě jako mladíček z Opavy a byl jsem v lize nováčkem. Hned jsem ale poznal, že je v Liberci skvělá parta. A ten titul jsme si teď zasloužili. Přispěl jsem k němu čtyřmi góly, to je fantazie. Jsem brejkovým hráčem a chtěl jsem klukům co nejvíce pomoci," líčil Hadaščok.

Musiol prožíval v právě skončené ligové sezóně podivuhodný příběh. „Na podzim jsem byl v kádru Viktorie Žižkov, a tudíž to beru tak, že jsem s ní také spadl z ligy. To zamrzí. Ale jarní část v Liberci byla hlavně pro mě neskutečná. V jednom ročníku jsem sestoupil a zároveň získal titul. To je neuvěřitelné," smál se mladý útočník, který pochází z Vřesiny u Hlučína.

Moc si vážil svého herního vyžití v týmu. „Říkalo se, že Liberec nemá pro útok nikoho na lavičce náhradníků. Ale nebyla to pravda. Myslím, že my, co jsme naskakovali v roli střídajících útočníků, jsme dali asi sedm gólů," líčil autor dvou branek.

Působení v Liberci si náramně pochvaluje. „Jsme jedna velká fotbalová rodina. Už teď se těším na novou sezónu. Doufám, že v klubu zůstanu," dodal Musiol.

Reklama