Hlavní obsah

Šampióni vládnou všem, Štajner a Gebre Selassie králi sestav Sport.cz

Praha

Remízy mohou často znamenat vítězství, o tom už liberečtí šampióni vědí své... Fotbalisté Slovanu v posledním ligovém kole plichtili s Plzní, což jim k zisku mistrovského titulu stačilo. Remízou mezi Jiřím Štajnerem a Theodorem Gebre Selassiem pak skončilo také konečné redakční hodnocení sestav kola. Oba hráči se shodně objevili desetkrát v sestavě kola Sport.cz, takže o pomyslnou korunu se dělí.

Foto: Radekl Petrášek, ČTK

Zleva Theo Gebre Selassie, Jan Nezmar a Jiří Štajner. Ani jeden z libereckých mistrů v ideální sestavě nechybí.

Článek
Fotogalerie

Kdo ví, jak by ideální sestava právě skončené sezóny fotbalové Gambrinus ligy podle hodnocení Sport.cz uspěla na blížícím se mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině. Je jasné, že v kompletním složení by se tam sejít nemohla, protože v ní figurují i dva cizinci Breznaník a Bakoš.

Sestava sezóny 2011/12 podle Sport.cz:
Rada (3, Dukla) - Gebre Selassie (10, Liberec), Nezmar (6, Liberec), Limberský (5, Plzeň) - Breznaník (5, Liberec), Horváth (5, Plzeň), Matějovský (8, Sparta), Krejčí (5, Sparta) - Štajner (10, Liberec) - Lafata (9, Jablonec), Bakoš (5, Plzeň).
Číslo v závorce udává, kolikrát byl hráč za sezónu nominován do sestavy kola.

V sestavě sezóny mají převahu liberečtí šampióni, kteří dodali čtyři hráče. Tři zástupce má Plzeň a dva Sparta, po jednom nováčkovská Dukla a Jablonec.

Filip Rada (Dukla) – Nováček z Julisky patřil k nejpříjemnějším překvapením soutěže a gólman byl jeho velkou oporou. Šestá Dukla i díky němu skončila jen příčku za Teplicemi, které vedl Filipův otec Petr...

Theodor Gebre Selassie (Liberec) – Pro Slavii nebyl dost dobrý, teď si po letech mohou v Edenu rvát vlasy. Pravý bek moderního střihu nejdřív rázně vtrhl do základní jedenáctky reprezentace, pak se zařadil k tahounům senzačních mistrů od Ještědu.

Jan Nezmar (Liberec) – Když kouč Šilhavý šoupl obávaného střelce na stopera, mnozí si klepali na čelo. Brzy se však ukázalo, že to byl jeden z vydařených tahů mistrovské jízdy. Honza se dočkal dalšího titulu a také ceny pro Sympaťáka ligy od Sport.cz.

David Limberský (Plzeň) – Na podzim si užil historického postupu do Ligy mistrů. V Gambrinus lize začal bodovat hlavně na jaře, stejně jako celá Viktoria. Výsledkem je očekávaná nominace na mistrovství Evropy.

Michal Breznaník (Liberec) – Na podzim perlil a málokterý soupeř dokázal jeho ofenzivním rejdům čelit. Na jaře už byl mnohem více hlídaný, nicméně i dvanáct vstřelených gólů výmluvně svědčí o tom, jak výrazným dílem k titulu přispěl.

Pavel Horváth (Plzeň) – Loni dovedl Plzeň k titulu, v této sezóně pak do Ligy mistrů. Kapitán Viktorie nehubne, ale přesné přihrávky jakoby řízené dálkovým ovládáním dokáže přes půl hřiště rozdávat neustále.

Marek Matějovský (Sparta) – Zářil hlavně na podzim. Byl konečně zdravý a dokazoval, proč mu na Letné svěřili dirigentskou taktovku i kapitánskou pásku. Na jaře ani on neodvrátil kolaps půlmistra, stal se smutným kapitánem.

Ladislav Krejčí (Sparta) – V konečném účtování jedno z mála sparťanských pozitiv pohnuté sezóny. Absolvent Hřebíkovy devatenáctky hasil tam, kde mazáci selhávali. Měl blízko k nominaci i na EURO dospělých.

Jiří Štajner (Liberec) – Nejede na EURO, což je jediná vada na kráse jeho skvostné sezóny. Z Hannoveru se vracel pro další titul – a má ho. Aby ne, když k němu přispěl patnácti góly a šestnácti asistencemi! Jeho absence v Bílkově nominaci je záhadou.

David Lafata (Jablonec) – Česká soutěž má po letech zase stabilního kanonýra, kterým se může chlubit i v porovnání s jinými evropskými ligami. Kdo ví, kolik let zase bude trvat, než se král střelců zastaví na metě 25 gólů...

Marek Bakoš (Plzeň) – Šestnáct tref by mu ve spoustě minulých ročníků na korunu krále střelců stačilo. Letos ne, vystřílel však Viktorce postup do Ligy mistrů a trefil se i v ní. V Liberci měl na noze ještě titulový gól, ale to už by chtěl asi moc...

PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Liberec 30 68 : 29 66
2 Sparta 30 51 : 25 64
3 Plzeň 30 66 : 33 63
4 Ml. Boleslav 30 49 : 34 50
5 Teplice 30 36 : 30 46
6 Dukla 30 42 : 35 42
7 Slovácko 30 29 : 32 41
8 Jablonec 30 54 : 43 40
9 Příbram 30 44 : 56 39
10 Č. Budějovice 30 30 : 51 35
11 Olomouc 30 42 : 38 34
12 Slavia 30 28 : 34 34
13 Hradec Králové 30 22 : 38 31
14 Ostrava 30 31 : 48 28
15 Bohemians 30 20 : 54 24
16 Žižkov 30 23 : 55 19

Reklama

Související témata: