Hlavní obsah

Fotbalová Sparta hledá trenéra, jedním z oslovených je prý Lavička

Praha

Vedení fotbalové Sparty začalo hledat trenéra po Martinu Haškovi, který ve funkci skončil minulý pátek. Letenští už prý zahájili konkrétní jednání a hlavním kandidátem na uvolněnou pozici je podle informací ČTK Vítězslav Lavička. Ten je nyní volný poté, co v dubnu po třech letech skončil u týmu Sydney FC. Lavička prý ale není jediným kandidátem.

Foto: archiv Vítězslava Lavičky

Fotbalový trenér Vítězslav Lavička v Sydney

Článek

Sparta zatím ale o konkrétních jménech hovořit odmítá. "Jde o poměrně úzký okruh kandidátů, ale jmenovat je a komentovat spekulace nyní z pochopitelných důvodů nebudeme. S některými trenéry už jsme v kontaktu," řekl ČTK tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík.

Devětačtyřicetiletý Lavička je údajně pro Spartu, která podruhé za sebou v lize nezískala titul a minulou sobotu brala druhé místo, první volbou. Kouč, který před šesti lety přivedl Liberec k mistrovskému titulu, prostředí na Letné dobře zná. Ve Spartě dlouho hrál, pak pracoval v roli asistenta pod Jaroslavem Hřebíkem, současným sportovním ředitelem klubu, kterého fanoušci letenských považují za hlavního viníka promarněné šance na letošní titul.

Před čtyřmi lety Lavička ve Spartě zahájil jako hlavní trenér sezónu 2008/09, ale v říjnu po sérii špatných výsledků předčasně skončil i s asistentem Michalem Zachem. Oba pak vyrazili do Austrálie a v Sydney v roce 2010 slavili australský titul.

Na Letné na nového trenéra spěchají

Lavička nyní čeká jako volný trenér na nabídky. "Ale žádné oficiální jednání se mnou zatím nikdo nevedl. Jde spíš o dotazování v rovině 'co by, kdyby'," řekl dnes ČTK Lavička.

Sparta netají, že nového trenéra chce představit co možná nejrychleji. I proto, aby kouč stanovil podobu letní přípravy a mohl ovlivnit hráčské změny v týmu. "Získat trenéra prvního týmu je nyní pro Spartu priorita. Věříme, že v co možná nejbližší době jednání zdárně uzavřeme," uvedl Kasík.

Reklama

Související témata: