Hlavní obsah

Hapal za dva týdny uvidí, jestli ještě povede Opavu

OPAVA

Do dvou týdnů se rozhodne, zda Pavel Hapal zůstane trenérem prvoligových fotbalistů Opavy. Poměry v klubu se mu nepozdávaly a v minulých dnech dokonce podal výpověď. Po setkání s ukrajinským majitelem klubu Alexejem Borovikovem před sobotním prohraným utkáním na Slavii neví, jak se situace vyvine.

Foto: internet

Povede dál fotbalisty Opavy trenér Pavel Hapal?

Článek

"Možná výpověď stáhnu, možná ji dostanu, když se nebude dařit. Zatím jsme se dohodli, že mužstvo ještě nejméně dva týdny povedu," přemítá Hapal. Klub mu dlužil mzdu za půl roku. A také hráčům. "Ale už to tolik není, tým začal něco dostávat," říká Hapal s nadějí. "Peníze ale nejsou jediným problémem," pokračuje.

Neodhalí, co dalšího jej vedlo k podání výpovědi. Vypadalo to, že by mohl z Opavy zamířit do Ostravy, kde končil Komňacký. Ale nestalo se tak. Jen mluví o ztrátě smyslu své práce.

"Nechci hrát jen o záchranu jako v minulé sezóně. Mám vyšší cíle. Počítal jsem, že budeme usilovat o osmé deváté místo. A za rok třeba ještě výš," tvrdí přes to, že ztratil opory Dorta a Pospěcha. "Ale máme tady šikovné Brazilce, lze hrát výš," praví zatvrzele kouč, jehož tým je v tabulce 11., jen tři body od hranice sestupu.

Soustředění není stoprocentní

Nepotvrzuje zvěsti, že by sám platil asistenty či některé hráče. "Jen jsem pro realizační tým nárokoval odměny tak, aby je dostal dříve než já."

Hapala drásá, když cítí, že soustředění hráčů není při potížích stoprocentní. "Kolikrát mají pozornost jinde, hlavně před zápasy. Při nich je to lepší," říká Hapal, leč právě v utkání na Slavii jeho svěřenci selhali.

Občerstvovali se, zatímco slávisté bleskově kopli roh a Zbončák pálil přes hradbu obránců za Vaškova záda. "Budeme to muset prodebatovat, i když se mi zdálo, že by ránu brankář neměl ani při plné koncentrovanosti," dodává Hapal.

Reklama

Související témata: