Hlavní obsah

Ve Slovácku vládne po sezoně se sedmým místem spokojenost

Uherské Hradiště

Ve fotbalovém klubu 1.FC Slovácko panuje po nečekaném sedmém místě v lize spokojenost. Na lepší výsledek dosáhl klub z Uherského Hradiště jen před osmi lety, kdy byl pátý. Na sedmé příčce skončil i v roce 2006.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Došek stíhá sparťana Zápotočného.

Článek

"Kdyby nám někdo před sezonou řekl, že skončíme před Jabloncem, tak by tomu nikdo nevěřil," uvedl na dnešní tiskové konferenci trenér Miroslav Soukup.

Zisk 41 bodů a konečné umístění označil za obrovský úspěch. Kouč ale také přiznal, že tým procházel v sezoně velmi těžkými obdobími. "Měli jsme ve výkonech silnější a slabší momenty. Nesmírně si vážím toho, že jsme zápasy někdy navzdory horší herní kvalitě zvládli," řekl Soukup. Podle něj ale špatné a podprůměrné zápasy odehráli jeho svěřenci pouze tři.

Slovácko také oproti minulým sezonám bodovalo mnohem častěji i na hřištích soupeřů. Překvapilo ale pouze vítězstvím na Slavii a remízou v Liberci.

"O stabilizaci kádru svědčí i skutečnost, že osm hráčů nastoupilo ve více než dvaceti utkáních. Kladem byla zlepšená obranná fáze, slabým místem je už několik sezon produktivita. Navzdory velkému počtu šancí," ohlédl se Soukup za sezonou.

Důležití byli Trousil, Došek a Melichárek

V jejím průběhu se podařilo zabudovat do týmu postupně 15 odchovanců. Velký výkonnostní posun podle trenéra zaznamenali Vlastimil Daníček, Filip Hlúpik, Michal Trávník, Jan Lukáš a Marián Kovář. Klíčové ale bylo angažování zkušených posil obránce Jana Trousila, útočníka Libora Doška a v zimní přestávce brankáře Dušana Melichárka, který v posledních pěti zápasech inkasoval pouze jeden gól.

"Máme obsazení ve všech mládežnických reprezentacích. V jednadvacítce jsou Daníček a Pavelka, náhradníkem je brankář Heča, ve slovenské jednadvacítce obránce Košút," vypíchl Soukup.

Klub se postupně stabilizoval i ekonomicky. "Po převzetí balíku závazků se nám postupně podařilo z dluhů vymanit. Sezonu provázela ekonomická stabilita. Klub je připraven do budoucna se nadále rozvíjet," konstatoval ředitel klubu Vladimír Krejčí.

Kádr Slovácka zatím opustil pouze brankář Miroslav Filipko, kterému vedení klubu neprodloužilo smlouvu. V jednání se Spartou je prodloužení hostování Davida Pavelky. "Strategicky důležité smlouvy máme vyřešeny. Na změny v kádru pár dnů po lize je ještě brzy," doplnil Soukup.

Přípravu na novou část začne Slovácko po třítýdenní dovolené 18. června.

Reklama

Související témata: