Hlavní obsah

Fotbalisty Olomouce povede Pivarník, po postupu opustí Jihlavu

Jihlava

Fotbalisty Olomouce v příští sezóně první ligy povede trenér Roman Pivarník, který dnes dovedl Jihlavu k postupu do nejvyšší soutěže po šesti letech. Pivarník to řekl po utkání s Třincem, které Jihlava vyhrála 3:0 a oslavila návrat mezi tuzemskou elitu.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavský trenér Roman Pivarník se po stvrzeném postupu mužstva do nejvyšší soutěže ocitl nad hlavami hráčů

Článek

Pivarník v Sigmě zažije první prvoligovou štaci. I když by jej lákalo hrát ji i s Jihlavou, kterou nasměroval za postupem, nabídka a výzva Olomouce se prý nedaly odmítnout. Pivarník přímo ve víru sobotních oslav oficiálně oznámil, že ve Vysočině končí. "Trochu jsem rozpolcený, ale jdu výš, takže to beru o něco lehčeji. Každopádně Jihlavě v lize přeju hodně štěstí. Doufám, že se po posílení týmu i díky euforii z postupu v pohodě zachrání," uvedl Pivarník.

"Olomouc je ve fotbale ještě o dva stupínky nad Jihlavou, nebylo to o podmínkách. Byl jsem za nabídku rád, po sezóně mi v Jihlavě končila smlouva a naše cesty s Olomoucí se konečně spojily," řekl Pivarník, který se do Sigmy těší i proto, že v Olomouci trvale žije.

Jihlava už má kandidáta na nového kouče

Pivarník v Olomouci nahradí Petra Uličného, který se rozhodl ukončit kariéru. Jihlava prý má za Pivarníka vyhlédnutou náhradu. Ředitel FC Vysočina Zdeněk Tulis řekl, že klub už má kandidáta a jeho jméno zveřejní v nejbližších dnech. "Zatím nemůžeme být konkrétní, ale je to člověk s prvoligovými zkušenostmi. Veřejnost, myslím, bude spokojena. Nového trenéra oznámíme brzy," řekl Tulis.

Částečně jej prý mrzí, že s týmem, který se v lize objeví po šesti letech, už nebude spolupracovat Pivarník. "My jsem o variantě, že může jít do Olomouce, věděli už dřív a tak trochu jsme s tím počítali. Škoda, trenérovi (Pivarníkovi) jsme nabízeli prodloužení smlouvy o dva roky, ale on jde za kvalitou. Navíc to je Olomoučák a ví, že šance trénovat Sigmu by se už třeba podruhé nemusela naskytnout," dodal Tulis.

Reklama

Související témata: