Hlavní obsah

Slovácko nemá kupce, fanoušci chtějí pomoc města

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Majitel fotbalového klubu v Uherském Hradišti Ivo Valenta stále ještě nenašel kupce. Dokonce prý uvažuje o tom, že by 1. FC Slovácko přenechal městu za symbolickou korunu, pokud by radnice převzala závazky spojené s provozem klubu. S touto iniciativou přišli sami fanoušci a myšlenku chtějí podpořit peticí.

Foto: Novinky s použitím 1. FC Synot

DEFAULT TITLE

Článek

Podpisy příznivců na ní přibývají nejen na stadionu, ale i v restauracích, a organizátoři se chystají oslovit magistrát. Valenta je momentálně v zahraničí, ale přes tiskového mluvčího ČTK vzkázal, že je ochoten i o této alternativě prodeje jednat.

Starosta Uherského Hradiště Libor Karásek zatím nechtěl případnou koupi komentovat, nicméně řekl, že s majiteli klubu bude radnice jednat.

Město má v letošním rozpočtu výdaje ve výši 765 milionů korun. Do výstavby sportovišť, jejich údržby a provozu a na sportovní akce vyčleňuje radnice desítky milionů korun ročně. Klubu už teď pomáhá tím, že mu pronajímá stadion za korunu. I přesto je rozpočet Slovácka podle dostupných informací 75 miliónů korun.

Zatím nikdo nesplnil kritéria

Holding Synot po propuknutí úplatkářské aféry oznámil svůj odchod z klubu. Prvními projevy byly změny názvu na 1. FC Slovácko, oznámení o chystaném prodeji a ukončení finanční podpory, která se v současné době omezuje jen na mládežnickou akademii.

Přestože se údajně ozvali čtyři vážní zájemci, kupce Valenta stále nemá. Podle mluvčí holdingu Vladimíry Pavlíčkové nikdo nesplnil kritéria, jimiž je především zachování fotbalu v Uherském Hradišti a udržení fotbalové akademie mládeže.

Nedostatek sponzorů

Pokračující snahu zajistit klubu budoucnost potvrdil i sportovní ředitel klubu Ladislav Minář. "Stále hledáme sponzory, ale v našem regionu není tolik firem, které by byly schopny utáhnout fotbalový klub," řekl Minář deníku Sport a dodal, že bez pomoci města bude situace klubu velmi těžká.

To si uvědomují i fanoušci a své mínění chtějí dát radnici najevo. "Zatím nevíme, kolik lidí petici podepsalo. Přesná čísla budou zřejmě známa až při utkání Slovácko - Ostrava, které se bude hrát v polovině listopadu," řekl mluvčí 1. FC Slovácko Miroslav Labuda.

Reklama

Související témata: