Hlavní obsah

Pivarník odchází z Jihlavy kvůli rodině a poháru

Jihlava

Přivedl fotbalisty Jihlavy do první ligy, ale v ní už celek z Vysočiny nepovede. Trenér Roman Pivarník se nenechal zlákat nabídkou na prodloužení kontraktu a rozhodl se pro odchod do Olomouce, kde vystřídá Petra Uličného.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Fotbalisté Jihlavy se radují z postupu do Gambrinus ligy.

Článek

„Jsem šťastný, že se mi podařilo vrátit Jihlavu mezi elitu. Klubu se to dlouho nedařilo a po dalším neúspěšném pokusu by už v něm zřejmě zavládla skepse. Když mě ale oslovila Olomouc, dlouho jsem neváhal. Fotbal se zde přece jen dělá na vyšší úrovni a navíc jsem na Hané doma. Mám tam rodinu," vysvětlil pětačtyřicetiletý Pivarník.

Jihlavský postup si přesto náležitě užívá. „Byla to moje druhá trenérská štace na Vysočině. Při první jsem mužstvo ve druhé lize zachránil, teď jsme postoupili výš. Budu držet Jihlavě palce, aby se prosadila i v Gambrinus lize. Zázemí je zde velmi solidní, a když mužstvo trochu posílí, určitě může hrát mezi elitou důstojnou roli," domnívá se.

Pivarník připustil, že Jihlavským nahrály v cestě za postupem i nevýrazné výkony konkurentů z popředí tabulky. „Je to tak. Ztráceli skoro všichni," ví dobře. Pochvaluje si, že se klubovým funkcionářům povedlo přivést v zimní pauze do jihlavské branky bývalou sparťanskou ikonu  Jaromíra Blažka. „Je výraznou osobností. Takovou jsme v mužstvu potřebovali. Je zvyklý hrát těžká utkání, což v Jihlavě potvrdil. Byl na jaře velkou oporou. Do týmu navíc velmi dobře zapadl. Měl i blahodárný vliv na mladší spoluhráče v kabině," vypočítal Blažkovy přednosti.

Láká ho Evropská liga

Pivarník nevidí velký rozpor v tom, že v době obrovské jihlavské euforie klub opouští. „Takový je život. Možná se to zdá někomu divné. Každý ale přece chce postoupit v kariéře o stupínek výš. Dokud jsme ovšem neměli s Jihlavou jistý postup, nikomu jsem ani o dohodnutém angažmá v Olomouci neříkal. Do té doby jsem se soustředil výhradně na práci na Vysočině," prozradil.

Na Hanou ho odlákala i vidina vést Sigmu v předkole Evropské ligy. „Vzpomněl jsem si, jak jsem před dvaceti lety přišel do Olomouce jako hráč a v tehdejším Poháru UEFA jsme postoupili až do třetího kola. Kéž by se mi teď něco podobného povedlo i jako trenérovi a přešli jsme znovu aspoň přes dva soupeře," přeje si Pivarník.

Na Jihlavu bude vzpomínat jen v dobrém. „Opustím ji s trochou nostalgie. Mám radost, že jsem zdejším fanouškům i lidem v klubu pomohl splnit jejich sen. A cením si, že mě vedení podrželo ve funkci, když jsme loni v srpnu na začátku sezóny prohráli vysoko první dva domácí zápasy s Ústím nad Labem a střížkovskou Bohemkou. Za sebe rozhodně nevylučuji, že se do Jihlavy někdy v budoucnu nevrátím."

Reklama

Související témata: