Hlavní obsah

Sionko a Brabec končí v pražské Spartě

Praha

Fotbalisté Libor Sionko a Erich Brabec končí v pražské Spartě. Klub se rozhodl, že jim neprodlouží smlouvy, které pětatřicetiletým hráčům po sezoně vypršely. ČTK to řekl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Libor Sionko ve Spartě skončil

Článek

Záložník Sionko a stoper Brabec se ve Spartě sešli na začátku roku 2010. Po dvou a půl letech nyní také na Letné shodně končí.

"Erich i Libor si zaslouží za služby, které pro Spartu odvedli, velké poděkování. Oba mají velký podíl na zisku našeho posledního titulu před dvěma lety, patřili také mezi hráče, kteří se zasloužili o postup ze základní skupiny Evropské ligy v sezoně 2010/2011," uvedl v tiskové zprávě člen představenstva Sparty Jakub Otava.

Sparta k uvolnění zkušených hráčů sáhla proto, že v pětatřiceti letech nejsou pro klub perspektivní. "Neznamená to, že jsme nebyli s jejich dosavadním působením na Letné spokojení. K tomuto kroku jsme se rozhodli s ohledem na budování perspektivního mužstva. Věříme, že se naše cesty v budoucnu třeba znovu setkají," dodal Otava.

Brabec přestoupil do Sparty v zimě 2010 z tureckého Ankaragücü. Za Spartu odehrál od svého příchodu 57 ligových utkání. V prvním roce a půl patřil mezi nejvytíženější hráče Sparty, v posledním ročníku však byl většinou náhradníkem. O jeho služby se už dříve zajímaly Olomouc a Jihlava, přičemž bývalý obránce Slavie se zkušenostmi z ruské či rakouské ligy přiznal, že angažmá v Sigmě by ho lákalo.

Sionko poprvé do Sparty zamířil v roce 1999 z Ostravy. O pět let později odešel do zahraničí, kde hrával za Štýrský Hradec, Austrii Vídeň, Glasgow Rangers či FC Kodaň. Do Sparty se vrátil v zimní přestávce ročníku 2009/2010 a měl velkou zásluhu na zisku mistrovského titulu. V této sezoně jednačtyřicetinásobný reprezentant odehrál 23 zápasů a vstřelil jeden gól.

Reklama

Související témata: