Hlavní obsah

Dejmek skončil v Belgii a neví, jestli s ním mistr z Liberce počítá

Desetiměsíční hostování v belgickém klubu OH Leuven končí fotbalový stoper Radek Dejmek, kmenový hráč Slovanu Liberec. V zahraničí získal cenné zkušenosti, ale zatím nemá jasno o své budoucnosti. „Nevím, jestli se mnou v Liberci dál počítají,“ svěřil se pro Sport.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Jablonecký Petr Pavlík bráněný Dejmkem a Vulinem z Liberce

Článek

„Loni koncem srpna jsem naskočil do mužstva, které bylo nováčkem belgické ligy. A zachránili jsme se, což bylo super. Stejně jako celé moje působení. Leuven leží dvacet kilometrů od Bruselu. Všude jsou krátké vzdálenosti, nemusí se moc cestovat," líčil Dejmek.

V Leuvenu zažil i fotbalové play-off, což předtím doma nikdy nepoznal. „Prvních šest celků hraje o Ligu mistrů. Pak jsou dvě skupiny play-off 2 a vítězové bojují o Evropskou ligu. Dal jsem dva góly, proti Bruggám a Beerschotu Antverpy," přiblížil svou belgickou anabázi.

Zážitkem byly pro něj zápasy proti Anderlechtu. „Nastoupil jsem v obou duelech. V Bruselu jsme získali bod a doma jsme nad nimi vyhráli. Přitom Anderlecht byl suverénně nejlepší," podotkl Dejmek.

Spoluhráčům z Liberce držel palce

Stačil sledovat liberecké tažení k mistrovskému titulu? „Určitě. To nikdo nečekal. A že to takhle dopadlo, je paráda. Klukům jsem držel palce. Jen pro zajímavost, na začátku minulé sezóny jsem byl i na lavičce Slovanu Liberec, když jsem ještě patřil do kádru. Ale i kdybych nastoupil na pár zápasů, zásluhy na titulu bych si nedával," usmíval se stoper.

Momentálně je už doma v Liberci a jako divák například navštívil zápas třetiligové rezervy. „Ale pořád nevím, co se mnou bude dál. Leuven neuplatnil opci, nedošlo k dohodě. Prý z finančních důvodů, protože belgický klub nechce utrácet moc peněz. Byl jsem na dovolené v Egyptě. Ale myslím pořád na fotbal," prohodil Dejmek.

„Jestli se zapojím do přípravy v Liberci? Zatím jsem s nikým nemluvil. Netuším, zda se mnou dál počítají. Kdybych si mohl přát, chtěl bych zůstat v cizině. Když jsem nedostal v Liberci šanci před rokem, asi by nepřišla ani teď. V příštích dnech budu snad vědět víc," dodal stoper.

Reklama

Související témata: