Hlavní obsah

V předkole Ligy mistrů žádná jelita nejsou, říká liberecký kapitán Janů a čeká na novou smlouvu

Má tři mistrovské tituly se Slovanem Liberec, přesto mu není zatěžko zahrát si třeba i za „béčko“ ve třetí lize. Kapitán libereckých fotbalistů Tomáš Janů prostě nelenoší ani o dovolené a pomalu se chystá na další sezónu v nejvyšší soutěži. „Snad se dohodneme na nové roční smlouvě,“ říká v rozhovoru pro Sport.cz hráč, který za tři měsíce oslaví 39. narozeniny!

Foto: Petr Horník, Právo

Kapitán Tomáš Janů diriguje liberecký tým.

Článek

Co vás přivedlo do dresu třetiligové rezervy, když si můžete užívat volna?

Už před čtrnácti dny jsem se domluvil s trenérem rezervy Josefem Petříkem, že mu přijdu pomoci i během své dovolené. V neděli hráli kluci doma, a tak jsem nastoupil vedle nich. Je to kuriózní, někteří jsou o jedenadvacet let mladší než já. Ale stihl jsem i krátké volno. Byl jsem týden na Šumavě. Přiznám se, že být delší čas bez pohybu, to by mě nebavilo. Pořád musím něco dělat a nějak se udržovat.

Ligoví fotbalisté jezdí na dovolenou často do Egypta, Emirátů, Dubaje, Kataru. To vás nelákalo?

Ne. Mně se líbí v České republice.

Nastoupíte 14. června do přípravy mistra z Liberce?

Určitě ano. Dobíhající kontrakt mi končí až 30. června, takže normálně jsem pod smlouvou.  Ale tu novou ještě nemám. Předpokládám, že bych ji mohl dostat. Snad se domluvíme.

Na čem to bude záviset?

Na tom, co mi nabídnou. Jestli to budou slušné podmínky, tak podepíšu. Sedneme si asi na začátku přípravy s vedením a probereme, jaké jsou možnosti. Uvidíme, jaké budou ve Slovanu změny. I od toho se bude odvíjet moje další kariéra. Nechtěl bych to řešit 29. června. Vždycky podepisuji smlouvu na rok. V Liberci jsem spokojený.

Neláká vás třeba klubový rekord v počtu ligových sezón v Liberci?

Tak na to se nehraje. Jestli tady budu, tak proto, abych mužstvu pomohl.

Co soudíte o kádru?

Potřebujeme posílit, protože jsme ligu odehráli skoro jen ve dvanácti nebo třinácti lidech. A navíc nám hrozí odchody. Gebre Selassie, Breznaník, Bosančič, Vácha, Rabušic. To jsou kvalitní hráči, kteří měli skvělou sezónu. A asi by bylo divné, kdyby o ně nestály nějaké kluby ze zahraničí.

Uvažoval jste už o soupeřích v předkole Ligy mistrů?

Loni Plzeň přešla přes Kodaň a Trondheim a nevidím důvod, proč bychom ji nemohli napodobit. Ale v téhle soutěži nejsou žádná jelita nebo outsideři, takže musíme mít respekt před každým týmem, který se tam dostane.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články