Hlavní obsah

Plzeň jako první ligový tým zahájila přípravu na sezónu

Plzeň

Plzeňští fotbalisté jako první tým nejvyšší soutěže zahájili letní přípravu na novou sezónu, která pro ně začne 2. předkolem Evropské ligy 19. července. Kouči Pavlu Vrbovi se v pondělí na úvodním tréninku hlásilo 22 hráčů včetně posily Radka Šírla. Chybělo osm reprezentantů.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňští fotbalisté zahájili přípravu

Článek

K týmu se připojili navrátilci z hostování Lukáš Krbeček, Martin Fillo a Patrik Hrošovský. Kvůli absenci reprezentantů Davida Limberského, Františka Rajtorala, Milana Petržely, Dana Koláře, Vladimíra Daridy, Tomáše Wágnera, Marka Hanouska a Marka Bakoše mužstvo doplnili hráči juniorky Daniel Černý, Tomáš Petráček, Martin Hoffman a František Dvořák.

"Samozřejmě absence tolika hráčů je nepříjemná, ale zase nás těší, že máme tolik reprezentantů. Také by to pro nás mohla být výhoda, jelikož můžeme vyzkoušet naše mladé talentované hráče a zjistit, co v nich je. Třeba až se reprezentanti vrátí, tak budou muset hodně bojovat o místo," řekl trenér Vrba na tiskové konferenci.

Bakoš se připojí příští týden

Od středy se do tréninků zapojí také Matěj Končal, Matěj Kyndl a Michael Krmenčík, kteří za sebou mají neúspěšnou kvalifikaci o ME do 19 let. Příští týden začnou s tréninkem i reprezentanti do 21 let Wágner a Hanousek a slovenský reprezentant Bakoš.

"Čeští reprezentanti se budou do přípravy zapojovat až podle toho, jakou budou mít zátěž na mistrovství Evropy. Sice přijdou o většinu přípravy, ale problém to nebude, protože jsou to hráči zkušení," věří Vrba.

Počítá s tím, že kromě Pilaře, který podepsal smlouvu s Wolfsburgem, by se po mistrovství nemuseli do kádru vrátit ještě jeden či dva hráči. "Řekli jsme si, že prodáme maximálně tři hráče včetně Pilaře. Za ně chceme přivést náhradu. V české lize pro nás ale začínají být hráči nedostupní, tak se musíme dívat do zahraničí," řekl Vrba. "Na testy přijde hráč z Gruzie a máme vytypovaného i útočníka z Konga, ale s ním se to komplikuje. Má svatbu a reprezentaci, tak si ještě musíme rozmyslet, jestli ho přivedeme už nyní," dodal kouče loňského mistra.

První měsíc přípravy stráví třetí tím uplynulého ligového ročníku v domácím prostředí, kde sehraje utkání proti účastníkům nižších soutěží Rokycanům, Domažlicím či Sokolovu. V červenci vyrazí na soustředění do Rakouska, kde Plzeň čekají atraktivní soupeři Kluž, Salcburk a Spartak Moskva.

Reklama

Související témata: