Hlavní obsah

Dopingový hříšník Bystroň bude dva týdny trénovat s Plzní

Plzeň

Fotbalový obránce David Bystroň, který si odpykává dvouletý trest za pozitivní dopingový nález, se zapojil do tréninkového procesu Viktorie Plzeň. Devětadvacetiletý hráč se bude připravovat se třetím týmem minulé sezóny dva týdny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Bystroň na tréninku fotbalistů Plzně

Článek

„Přijít znovu do kabiny byl zvláštní pocit. Ale reakce kluků a jejich uvítání mě utvrdilo v tom, že jde o správné rozhodnutí,“ prohlásil pro klubový server Západočechů David Bystroň.

Zpětně děkoval fanouškům za jejich reakci, když mezi ně zavítal při finiši minulé ligové sezóny. „Nebudu se vracet k podzimu, koukám se pouze před sebe. Jsem strašně rád, že mohu být opět na čas součástí kabiny, parta i týmový trénink mi moc chyběly. Mám obrovskou motivaci přečkat zbývající dobu trestu tak, abych si ještě mohl zahrát profesionální fotbal a mít z něj opět radost. Věřím, že tréninkový cyklus ve Viktorii mi k tomu může pomoci,“ uvedl Bystroň.

„David chce několikadenním tréninkovým cyklem ve Viktorii proložit dlouhodobou individuální přípravu. V našem kladném postoji se každopádně promítl také hráčův zájem o dění v klubu v posledních měsících, David Bystroň byl v pravidelném kontaktu s hráči i fanoušky a nechyběl dokonce v sektoru plzeňských příznivců během posledního ligového zápasu v Liberci,“ prohlásil generální manažer západočeského klubu Adolf Šádek.

Bystroňovo zařazení do tréninkového procesu v Plzni zvažovali

Plzeňské vedení zařazení Bystroně do tréninkového procesu velmi pečlivě zvažovalo. „Náš krok nebude mít zajisté negativní vliv na přípravu týmu. Po čtrnácti dnech už se bude chystat opět individuálně. Čeká ho ještě rok a půl bez soutěžního fotbalu, tuto bitvu bohužel bude muset vybojovat sám za sebe. Přihlédli jsme k jeho podílu na zisku mistrovského titulu a postupu do Ligy mistrů. Tento krok bereme jako vstřícné lidské gesto v jeho nelehké životní situaci. Prožitá podzimní anabáze se samozřejmě nedá zapomenout, nejedná se v žádném případě o zlehčení Davidova trestu nebo jeho dlouhodobé začlenění do kádru,“ doplnil Šádek.

Západočeský trenér Pavel Vrba neměl s účastí Bystroně v přípravě problém. Na vše hleděl z hráčova pohledu. „Těší mě, že se Viktoria nebála tohoto lidského kroku, ačkoliv to sebou může nést i negativní ohlasy ze strany veřejnosti. Nikdo na klubu nezapomíná na podzim, ani na složitá zimní jednání při shánění hráčské kompenzace. Nicméně Davida známe především jako vynikajícího hráče a kluka, který s námi prožil bez sebemenšího problému mnoho úspěšných fotbalových měsíců. Dokážu si představit, že v takto dlouhé individuální přípravě mu mohou dva týdny v plzeňské kabině hodně psychicky pomoci,“ prohlásil Vrba.

Bystroň měl pozitivní test 23. listopadu loňského roku po utkání Ligy mistrů proti Borisovu. Lednová analýza vzorku B nález potvrdila. V Bystroňově moči byly údajně nalezeny stopy po zakázaném metamfetaminu, tedy droze známější pod názvem pervitin. Bystroňovi hrozil až čtyřletý zákaz činnosti. Jeho trest vyprší 3. ledna roku 2014.

Reklama

Související témata: