Hlavní obsah

Ve Slavii končí útočník Pospěch a asistent Vrabec

Praha

Ve fotbalové Slavii skončil Zbyněk Pospěch. Klubové vedení dnes potvrdilo, že s jeho službami už nepočítá a devětadvacetiletý útočník si hledá nové angažmá.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zbyněk Pospěch (vpravo) ve Slavii končí.

Článek

"I když se naše cesty rozcházejí, neznamená to, že si neuvědomujeme, jak moc nám Zbyněk svými góly pomohl. Zejména loni na jaře přispěl svými sedmi brankami k tomu, že se Slavia po sportovní stránce v lize zachránila. V této sezoně ho bohužel do značné míry přibrzdilo zranění," uvedla na webu Slavie tisková mluvčí Soňa Nouzáková.

S vršovickým klubem se už rozloučil Bassirou Dembélé, kterému skončila smlouva. Naopak vedení uplatnilo opci na Štěpána Koreše a jedná o prodloužení kontraktu se zkušeným Stanislavem Vlčkem. Tomu vyprší smlouva 30. června.

V současné době vedení Slavie usiluje také o příchod dvou až tří hráčů, kteří patří mezi dlouhodobě vytypované posily. "Jednání jsou na dobré cestě. Věříme, že se vše podaří finálně dotáhnout co nejdříve, aby se hráči mohli zapojit do přípravy s mužstvem," doplnila Nouzáková.

Na místě asistenta trenéra skončil Petr Vrabec. Novému hlavnímu kouči Petru Radovi tak budou v nadcházející sezoně pomáhat Martin Poustka a Martin Vaniak, který zároveň zůstává trenérem brankářů. Změna nastala také na místě kondičního trenéra: Jana Netschera po odchodu k národnímu týmu nahradil Jan Budějský.

"Petru Vrabcovi i Janu Netscherovi děkujeme za práci, kterou pro Slavii řadu let odváděli. Oba byli u největších momentů našeho klubu v jeho novodobé historii, a to postupu do Ligy mistrů a dvou titulů. V osobním i profesním životě jim přejeme co nejvíce úspěchů," uvedla Nouzáková.

První trénink čeká slávisty 18. června, do té doby hráči absolvují zátěžové a kondiční testy.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 17. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články