Hlavní obsah

Řepka klesl příliš, nehodlám ho komentovat, prohlásil Křetínský

Praha

Boss fotbalové Sparty Daniel Křetínský rozhodně nepovažuje zimní angažování Jaroslava Hřebíka za chybné a je přesvědčen, že spolupráce v nové funkci sportovního ředitele s novým koučem Vítězslavem Lavičkou bude hodně úspěšná. Vracet už se nikdy nehodlá k aféře okolo Tomáše Řepky, který Letnou opustil v polovině uplynulé sezóny.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Trenér Sparty Vítězslav Lavička (vlevo) a majitel klubu Daniel Křetínský

Článek

„Áčko spadá do kompetence pana Lavičky, za sestavu a taktiku odpovídá on. Pan Hřebík coby generální sportovní manažer měl vliv i na tým, protože v případě méně zkušeného trenéra Martina Haška byla jakási míra supervize a kontroly nezbytná. Po příchodu trenéra Lavičky přechází význam té funkce do standardního modelu," prozradil Křetínský.

„Mrzí mě, že jsme nezískali titul, ale příchod pana Hřebíka za velkou chybu nepovažuji," reagoval předseda představenstva klubu na přímý dotaz. „Titul jsme prohospodařili, rozhodla naše neschopnost zvládnout některé kritické situace. Našemu hernímu projevu chyběla spolehlivost a dospěli jsme k závěru, že jsou potřeba určité změny," uvedl Křetínský.

Cíl je tradiční - titul

Přestože Sparta teprve včera zahájila přípravu, boss klubu už nyní vyřkl cíle pro novou sezónu: „Titul a postup nejméně do základní skupiny Evropské ligy." Zároveň dodal, že klub bude dál dotovat, protože ekonomické výsledky jsou jednoznačně horší, než majitelé předpokládali. „Moje podpora Sparty bude trvat tak dlouho, dokud ji klub bude potřebovat. A zatím ji minimálně v otázce financí potřebuje," řekl Křetínský, který je jako fyzická osoba čtyřicetiprocentním vlastníkem klubu.

Co se týče přestupové politiky, nechce prodat mladý klenot Sparty Krejčího. „Snad jedině kdyby nastala taková situace, že by se v případě hráče nemusela nikdy opakovat. Naším cílem není ho prodávat," tvrdil první muž Sparty. Ze stávajících hráčů klub nepočítá se Slepičkou, jenž začne v béčku.

Ultras neunesli odpovědnost

Křetínský se ještě vrátil k řádění sparťanských fanoušků v posledním kole minulého ročníku, kvůli nimž bude mít Sparta na dva domácí zápasy zavřený stadión. „Vytvořili jsme zástupcům ultras podmínky a oni pošlapali naši několikaletou práci. Absolutně neunesli odpovědnost a přístup k nim budeme muset přehodnotit," dodal.

Kritiku exsparťana Řepky, který se do něj po posledním ligovém kole navážel, bere Křetínský s nadhledem. „Celkově svým chováním v průběhu posledních týdnů soutěže klesl do takové úrovně, že už ho v životě nehodlám komentovat."

Reklama

Související témata: