Hlavní obsah

Vácha byl na Kapverdských ostrovech, Breznaník je zraněný

Josef PešoutSport.czPrávo

K základním stavebním kamenům liberecké středové řady patřili při cestě za mistrovským titulem Lukáš Vácha a Michal Breznaník. Oba fotbalisté českého šampiona se sešli na stadiónu U Nisy i na začátku letní přípravy, kterou tým Slovanu odstartoval v domácích podmínkách.

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký Lukáš Vácha

Článek

„Po měsíci znovu začínáme a myslím, že jsme si za tu dobu dobře odpočinuli. Byl jsem na dovolené na Kapverdských ostrovech. Konkrétně jsem se pohyboval na ostrově jménem Sam. Je to neprobádané území, tak jsem se tam vydal," usmál se Vácha, který se ale už soustřeďuje na fotbal.

„Jsou s námi testovaní cizinci, ale nemůžeme o nich nic soudit, protože je zatím neznáme. Uvidíme, co se všechno odehraje během přestupového období. Teď vládne EURO a trh se třeba začne hýbat až po šampionátu. Pokud jde o mne, nastoupil jsem do přípravy a to je moje současná priorita," zamýšlí se záložník.

Jak vidí novou ligovou sezónu? „Loni dominovaly Liberec, Plzeň a Sparta. A bylo by předčasné odhadovat, jestli se špička bude točit znovu kolem těchto mužstev," nechtěl se pouštět do spekulací Vácha.

Breznaník se zranil proti Nizozemcům

Michal Breznaník je momentálně zraněný. „Mám zlomený prst na noze ze zápasu Slovenska proti Nizozemsku. Zranil mě jejich levý obránce. Je to nepříjemné. Možná budu chybět měsíc, až zlomenina sroste. Mohu posilovat, jezdit na kole, ale ne běhat," vysvětlil slovenský tahoun.

„Byl jsem na dovolené v Egyptě. Ale nikdo v Liberci mi návrat do týmu se zraněním nevyčítal. Stalo se to při fotbale, s tím se musí počítat. Bohužel bych měl v prvním zápase předkola Ligy mistrů stejně zastavenou činnost, jelikož jsem byl před dvěma lety vyloučený v dresu Slovanu Bratislava proti Stuttgartu v Evropské lize. A ty sankce se přenášejí i do nejbližšího startu potrestaného hráče, byť by uplynulo deset let," líčil Breznaník.

Touží po odchodu do zahraničí? „Bylo by asi divné, kdybychom hned odešli, když klub čeká boj o Ligu mistrů. Uvidíme, jak to dopadne potom dál. Nechám to na manažerech," dodal záložník.

Reklama

Související témata: