Hlavní obsah

Láká mě ofenzivní fotbal, říká Smejkal po příchodu do Boleslavi

Fotbalový stoper Michal Smejkal změnil dres. Z Teplic, které skončily minule v lize na pátém místě, přestoupil do Mladé Boleslavi. Týmu, jenž byl v tabulce ještě o příčku výš. Jde tedy o přesun mezi dvěma předními celky nejvyšší soutěže.

Foto: Petr Horník, Právo

Plzeňský Petr Jiráček v souboji s Michalem Smejkalem z Teplic - ilustrační foto.

Článek

Jak hodnotíte svoje teplické působení?

Byl jsem tam čtyři a půl roku. A to je ve fotbalovém životě přece jen nějaký čas. V průběhu toho angažmá se objevily neshody, ale pak se to vyřešilo a domluvili jsme se na pokračování. Letos na jaře jsem odehrál v základní sestavě jen tři zápasy, párkrát jsem naskočil z lavičky. Takhle se to stalo a vždycky záleží na trenérovi, kdo bude hrát. A já jsem nebyl pro něj první volbou.

Proč jste nezůstal na severu Čech?

Nedohodli jsme se na nové smlouvě, a tím to skončilo.

Nejste jediným, kdo momentálně odchází z Teplic...

Je to tak. Vlasta Stožický šel do Trnavy, Lukáš Zoubele do Jablonce.

Už si zvykáte na tréninkový proces v Boleslavi?

Jsem v mužstvu hned od prvního tréninku.Vážím si toho, že mě Boleslavští oslovili. Je to tým, který hraje hodně ofenzivní fotbal. A každoročně bojuje o evropské poháry. Beru to jako novou motivaci a nový náboj.

Jaký post vás nejvíce vyhovuje?

Znovu záleží na trenérovi. Myslím, že bych mohl být využitelný hlavně na „svém" místě stopera. Ale v kádru je více kluků, kteří tam mohou hrát.

Znal jste boleslavské hráče?

Potkávali jsme se na hřišti v lize. Navíc s Jakubem Marešem jsem byl v teplické kabině, s Ondrou Kúdelou v „jedenadvacítce". Pozitivní reference o boleslavském klubu jsem měl od Martina Filla, který tady na jaře hostoval z Plzně, a dříve jsem s ním hrál v Plzni odmalička.

Reklama

Související témata: