Hlavní obsah

Nový teplický kouč Přerost dá šanci navrátilcům z hostování

Teplice

Nový kouč teplických prvoligových fotbalistů Lukáš Přerost se ujal svojí funkce. Na úvodním tréninku přivítal z úplně nových tváří jen záložníka Jursu z Karviné, jehož příchod by se měl doladit ve středu. Jinak se ale vrátila početná skupina hráčů z hostování.

Foto: Petr Horník, Právo

Teplice zahájily přípravu

Článek

Do přípravy se zařadili stoper Hošek (dosud polská Cracovia Krakov), Veverka, D. Jablonský, Lácha, Moulis (všichni Ústí nad Labem), Melunovič (Varnsdorf), Jungr (Jihlava). Od 1. července se ještě připojí nově získaný levý bek Ján Chovanec z Ružomberok. Brankář Grigar má ještě dovolenou poté, co byl s reprezentací na soustředění před evropským šampionátem.

„Po prvním týdnu, kdy budeme trénovat v Proboštově na okraji Teplic, absolvujeme týdenní blok v Modré na Děčínsku. Následovat bude další příprava v domácích podmínkách a místo do Německa pojedeme na kemp do Rakouska. Budeme hrát s rumunskou Vasluí a Herthou Berlín," nastínil Přerost nejbližší plán přípravy.

Jaké má představy o skladbě týmu? „Jsou tady hráči, kteří si již nějakou pozici vydobyli. A od navrátilců čekám, že se poperou o šanci. Věřím, že ji chytnou za správný konec, ale bude záležet jen na nich. Počítám, že v širším kádru dostane příležitost až na osmadvacet hráčů," sdělil trenér.

Záložník Tomáš Jursa se v Teplicích rozkoukává. „Jsem odchovanec Karviné. Chtěli jsme hrát špičku druhé ligy, ale po fantastickém podzimu se nám nepovedlo jaro. Dal jsem osm gólů. Existoval prý zájem zájmu Baníku Ostrava, ale přišla nabídka z Teplic, nad níž jsem neváhal. Je to dobrá fotbalová adresa," líčil nadějný fotbalista.

Srbský útočník Alen Melunovič má nově už český pas, takže není považován za cizince. „Ve Varnsdorfu jsem hrál pravidelně, což mi určitě pomohlo k získání sebevědomí. Budu se snažit pracovat v Teplicích a doufám, že se prosadím. Dovedu si představit, že bych nastupoval v útoku s Mahmutovičem. Ale konkurence v útočné řadě bude velká," mínil Mahmutovič.

Z kádru už odešli tři hráči - Smejkal do Mladé Boleslavi, Stožický do Trnavy a Zoubele do Jablonce. Novou smlouvu zatím nepodepsal Siva, který je až do 30. června vázán povinnostmi v Teplicích. A do konce měsíce se rozhodne, co s ním bude dál.

Reklama

Související témata: