Hlavní obsah

Fotbalisté Jihlavy začali přípravu bez kouče Komňackého

Jihlava

Zatím bez hlavního kouče Františka Komňackého zahájili přípravu na novou sezonu fotbalisté prvoligového nováčka Vysočiny Jihlava. Při absenci reprezentačního asistenta vedou přípravu do skončení mistrovství Evropy Josef Vrzáček, trenér brankářů Tomáš Jansa a nový asistent Marek Zúbek.

Foto: ČTK

Jaromír Blažek v brance Jihlavy

Článek

"Dopoledne jsme si po rozcvičce zahráli fotbálek, odpoledne už ale začala ostrá příprava," uvedl Vrzáček, který dočasně převzal hlavní trenérské kormidlo. Na prvním tréninku se sešlo 27 hráčů.

"Jsme na úplném počátku letní přípravy. Kádr, který do ní vstoupil, ještě dozná celé řady změn. Cílem je získat do každé řady jednoho až dva hráče. K první selekci kádru dojde 7. července po letním turnaji v Berouně. Není vyloučeno, že svoji pozici neobhájí někteří členové týmu z uplynulé sezony," uvedl sportovní manažer Josef Jinoch.

Z hostování ve Varnsdorfu se vrátil do Jihlavy stoper Petr Filip a z Vlašimi záložník Jan Kosak. S prvoligovým kádrem se připravuje i devět mladých odchovanců. Vedle nich přišli na zkoušku brankář Jan Hanuš a ze Slovenska stoper Marian Štrbák.

Hanuš hostoval ve Vlašimi

Čtyřiadvacetiletý Hanuš je odchovancem Slavie a na kontě má 12 prvoligových startů. Na jaře hostoval v druholigové Vlašimi. "Toužil jsem po návratu do první ligy. Velmi se těším na spolupráci se zkušeným Jaromírem Blažkem, od kterého se mohu mnohému přiučit a zároveň získat další motivaci do práce. V Jihlavě nejdu zcela do neznáma," poznamenal na klubových stránkách Hanuš.

Oproti minulé sezoně v jihlavském kádru chybí brankář Maksims Uvarenko, kterému skončila smlouva a hledá si nové angažmá. Do mateřských klubů se vrátili Marek Jungr a Jan Halama, v Jihlavě už nebude působit ani stoper Martin Komárek. Po dvanácti sezonách v týmu skončil i Michal Veselý, kterému vedení klubu neprodloužilo smlouvu.

Tento týden se budou jihlavští fotbalisté připravovat v domácím prostředí a týdenní blok zakončí v sobotu na Slovensku zápasem proti Senici. Od příštího pondělí čeká hráče Vysočiny týdenní soustředění se zaměřením na fyzickou kondici v Novém Městě na Moravě.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články