Hlavní obsah

Mrzí mě, že trenér Rada odešel, ale stejně nejvíc záleží na nás hráčích, tvrdí Vachoušek

Teplice

Dvaatřicetiletý fotbalový záložník Štěpán Vachoušek patří k lídrům teplického ligového celku. S ním také zahájil letní přípravu, kterou už vede nový kouč Lukáš Přerost. „Nejvíc záleží na nás hráčích, jaká bude další sezóna,“ tvrdí Vachoušek v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Teplický Štěpán Vachoušek (vpravo) v ligovém duelu s Olomoucí střílí, zabránit se mu v tom snaží Aleš Škerle

Článek

Překvapila vás změna na trenérském postu?

Mrzí mě, že trenér Petr Rada odešel do Slavie, což je ale život a fotbal. Když má někdo dobrou nabídku, tak si myslím, že by byla chyba ji nevyužít. A že se stal Lukáš Přerost hlavním trenérem? Takové je myšlení klubu. Plně to respektujeme. Že by mě to nějak překvapilo, o tom jsem neuvažoval. V životě jsem toho zažil dost a beru to, jak to je.

Může nový kouč navázat na svého předchůdce?

Bude záležet hlavně na nás, jak mu v začátcích pomůžeme, abychom se posunuli v herní kvalitě dál jako mužstvo.

Porovnejte oba trenéry...

Pana Rada byl impulzivnější, Lukáš se snažil být z postu asistenta klidnější. A že je mezi nimi skoro dvacetiletý věkový rozdíl, na tom nezáleží. Fotbal se dá trénovat v jakémkoli věku.

Z teplického kádru odešli Stožický do Trnavy, Smejkal do Mladé Boleslavi, Zoubele do Jablonce. Jak to vnímáte?

Jsou to odchody z ligového týmu, což není příjemné. I když ti kluci tolik nehrávali, pokud šli na hřiště, projevili zkušenost. A teď dostali nabídky odjinud. Asi lepší, nevím, to je každého věc. Těm mladším, kteří zaujmou jejich místa, to bude trvat třeba trošku déle, než se s tím poperou. Ale otvírá se jim šance, jakou dřív asi neměli. Musejí na sobě pracovat a přesvědčit trenéra.

Jak vidíte svou fotbalovou perspektivu?

Startuje teprve příprava na další sezónu, co bude dál, se uvidí nejprve v zimě. Bude mi třiatřicet let, ale nekončím. Jsem zdravý a přeju si, aby mi zdraví vydrželo. Vím, co říkám, protože jsem v průběhu kariéry skoro dva roky promarodil. Ale myslím, že mám mužstvu pořád co dát a dokud o mě bude zájem, tak tady budu.

Reklama

Související témata: