Hlavní obsah

Kouč Přerost začal v Teplicích jasným vítězstvím

Josef PešoutSport.czPrávo

Vůbec poprvé ve své trenérské kariéře vedl bývalý teplický asistent Lukáš Přerost prvoligový tým v roli hlavního kouče. A to při zápase Teplic na půdě nováčka krajského přeboru v Proboštově. Favorit vyhrál 6:0, ale to nebylo podstatné. „Hlavní je, že jsme zase v plném tempu a těšíme se na další týdny,“ nechal se slyšet Přerost v rozhovoru pro Sport.cz.

Článek

Co říkáte na výsledek z úvodního přípravného vystoupení svých svěřenců?

Jsme samozřejmě rádi, že to takhle dopadlo. V první půli jsem byl spokojený, protože hra měla tempo a z naší strany byly k vidění kombinace. Akorát mě mrzelo, že jsme nedotáhli do konce i další šance. Ve druhé půli jsme se možná dopouštěli nepřesností, což vyplývalo z únavy po náročném kondičním tréninku.

Zdálo se, že jste dal příležitost hlavně hráčům druhé sledu...

Ale zase bych neřekl, že šlo o méně kvalitní sestavu. Jen jsme chtěli pošetřit hráče, kteří odtáhli loňskou sezónu. Přednost dostali kluci po návratu z hostování, abychom je mohli znovu poznat. Všichni se snažili a bavilo je to.

Dochází momentálně k nějakým hráčským změnám?

V tuto chvíli o nich neuvažujeme. Kádr je stabilní. Jen Jungr odchází zpět na hostování do Jihlavy, když byl u nás pouze tři dny. Siva má smlouvu do 30. června a uvidí se, jak se s ním klub dohodne dál. Volno dostali Lácha a Mujagič, kteří měli drobné zranění a vypadli na jeden, dva dny. Jinak jsou všichni v pořádku,

Co vás čeká na soustředění v Modré na Děčínsku?

Budeme pokračovat v dvoufázových trénincích. Dopolední fáze bude zaměřena víc kondičně, ale chceme dělat hodně věci s balónem. Těšíme se na další týdny.

Sehrajete i zápasy?

Ve čtvrtek s ruským Tjumeněm a v pátek se slovenskou Nitrou. Postavíme dva týmy, z nichž každý odehraje jeden zápas.

Loni jste ale měli v Modré silnější soupeře...

To je pravda, přijely tam za námi celky Slovanu Liberec a Dynama Drážďany. Ale jsme spokojení i s tou nadcházející skladbou zápasů.

Nemrzí vás, že vám uniklo předkolo Evropské ligy? Stačilo, abyste na jaře skončili v lize o místo výš a hráli byste poháry místo dodatečně povolané čtvrté Mladé Boleslavi. Ta nahradila potrestanou Olomouc.

Už nemá cenu se k jaru vracet. Je to pryč, prostě bývalá sezóna. Samozřejmě jsme tuhle změnu v obsazení účastníků zaznamenali, ale nijak to neřešíme. Spíš nám jde o to, abychom se poctivě připravili na další ročník.

Reklama

Související témata: