Hlavní obsah

Kweuke už maká v Rakousku, Sparta si chce pořídit i Lafatu

Praha

Lafata - Kweuke, to by byl útok jako hrom. Jen za minulou sezónu fotbalové Gambrinus ligy by dali dohromady 36 gólů. Bookmakeři sice před startem soutěže favorizovali na krále střelců sparťana Léa Kweukeho, ten se však trefil jen jedenáctkrát. Naopak jablonecký kanonýr David Lafata svůj trůn z loňska uhájil díky rekordním 25 gólům. Sparta se teď snaží přivést ke Kweukemu také Lafatu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vrátí se reprezentant David Lafata po dovolené do Jablonce, nebo posílí Spartu...?

Článek

Ještě před odjezdem české reprezentace na EURO 2012 začala fotbalová Sparta sondovat, jak by se Jablonec tvářil na případný prodej svého kanonýra.

„O zájmu Sparty vím. Nezáleží to na mně, ale na dohodě klubů, ke které zatím nedošlo. Z Jablonce by se mi neodcházelo lehce, ale Sparta je Sparta, ta se prostě neodmítá. Vážím si toho, že o mě takový klub projevil zájem a určitě by to byl další krok v mé kariéře," řekl David Lafata před čtvrtfinále s Portugalskem webovým stránkám svého agenta Ondreje Chovance.

Útočník je teď na dovolené. Jablonecký boss Miroslav Pelta údajně od začátku operuje s tím, že má na Lafatu nabídky i ze zahraničí, jimž by se Letenští museli vyrovnat a vysolit tudíž nějakých 25 miliónů korun. Na druhou stranu však má Pelta velmi dobré vztahy se sparťanským šéfem Danielem Křetínským, jemuž třeba loni na jaře senzačně zapůjčil Pekharta. Vyloučeno tak není nic.

„Platí to, co jsme avizovali na startu letní přípravy. Chceme mužstvo posílit o útočníka a krajního obránce, jednotlivá jména teď ovšem komentovat nebudeme. Ani Davida Lafatu," reagoval v úterý na dotaz Sport.cz sparťanský mluvčí Ondřej Kasík, který je s týmem na soustředění v Rakousku.

Kamerunec teď musí hodně spát

Až v Bad Leonfeldenu se do plné přípravy pustil také Kweuke. Obrovitý útočník se po skončení české ligy připojil ke kamerunské reprezentaci, absolvoval s ní tréninkový kemp ve francouzských Métách a pak odletěl ke třem duelům kvalifikace na africký šampionát. Dva Kamerun vyhrál, v dalším podlehl Libyi 1:2.

„To na nás diváci pískali. Nebylo to vůbec příjemné, fanoušci však čekají, že budeme jen vítězit," líčí Kweuke v rozhovoru pro sparťanský web.

Když Léo odjíždí na reprezentační akci, Letenští pokaždé trnou, v jakém stavu se vrátí. Jednou to v minulosti bylo s nadváhou, jindy zase se zraněním... Po krátkém odpočinku v Praze však prý tentokrát Kamerunec vypadá vcelku svěží.

„Teď se cítím dobře, ale na soustředění to bude těžké. Asi budu muset hodně spát a odpočívat," směje se Afričan.

Letenští testují Španěla z rezervy Realu Madrid

Od úterý se Spartou trénuje Španěl Pablo Gil Sarrión, jehož český vicemistr testuje. V neděli bude pravý bek volným hráčem. Zatím patří Realu Madrid, za nějž ovšem hrál pouze v rezervním týmu. Může se však pochlubit zlatou medailí z mistrovství Evropy hráčů do 19 let v roce 2007.

Kvůli zranění o soustředění přišel stoper Hejda, který se vrátil z hostování v Příbrami. Novému kouči Vítězslavu Lavičkovi se do kádru nevešel ani záložník Zeman, jehož dny v prvním týmu jsou zřejmě sečteny. Do Rakouska naopak možná ještě dodatečně dorazí záložník Pavelka, který si v minulé sezóně dobře vedl na hostování ve Slovácku.

Reklama

Související témata: