Hlavní obsah

Plzeň má další posilu, reprezentanta Arménie Malakjana

Po Radku Šírlovi, Marku Hanouskovi a brankáři Petru Bolkovi ulovila Viktoria Plzeň další posilu. Stal se jí záložník fotbalové reprezentace Arménie Edgar Malakjan. Ve středu podepsal ve Štruncových sadech tříletou smlouvu.

Foto: www.fcviktoria.cz

Jedenadvacetiletý arménský reprezentant Edgar Malakjan po podpisu smlouvy s generálním manažerem plzeňské Viktorie Adolfem Šádkem.

Článek
Fotogalerie

„Edgara jsme pozorovali dlouhodobě a o svých kvalitách nás přesvědčil také během testování. Je to hráč schopný nastoupit na pravé i levé straně, šikovný především v ofenzivě. Je to jedna z alternativ za odcházejícího Václava Pilaře,“ řekl k transferu kouč Plzně Pavel Vrba.

Už studuje češtinu

„Je to pro mě krok dopředu po všech stránkách. Klub funguje na jedničku, spoluhráči potvrdili, že jsou vynikající fotbalisté. Teď je mým hlavním úkolem vedle fotbalu pilné studium češtiny, abych se co nejrychleji adaptoval a zapadl do kabiny,“ prozradil po podpisu kontraktu fotbalista s více než stovkou startů v dresu jerevanského Pjuniku.

„Edgar na nás během testů udělal výborný dojem. Ačkoliv ho samozřejmě v následujících dnech a týdnech čeká pokračující adaptace na české prostředí, je velkým příslibem,“ uvedl na adresu jednadvacetiletého Arména generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Rychlonohého fotbalistu, který loni v červenci nastoupil proti Viktorii v rámci druhého předkola Ligy mistrů v dresu Pjuniku Jerevan, sledovali zástupci plzeňského klubu prakticky celou minulou sezónu.

„Základem byly vzájemné duely, v Jerevanu i ve Štruncových sadech se prezentoval velmi vyspělým a sebevědomým výkonem. Dobře si vedl také v dresu arménské reprezentace do jednadvaceti let, pravidelně se prosazuje v kádru seniorského národního týmu. Pevně věřím, že svoji kvalitu prokáže také v dresu Viktorie,“ doplnil Šádek.

Plzeňská Viktoria tak do herní části přípravy vstupuje s další posilou, kádr by měl být uzavřen před odjezdem týmu na soustředění do Rakouska. Co se týče odchodů, jasný je pouze přestup Václava Pilaře do Wolfsburgu. V tuto chvíli se řeší situace kolem Milana Petržely, jenž by mohl podle německých médií zamířit do Augsburgu. "Nečekám, že by se stran odchodů hráčů objevilo něco dalšího. V opačném směru představíme nejspíše v nejbližších dnech další posilu a je pravděpodobné, že ani ta nebude poslední,“ dodal Šádek.

Malakjan má na kontě 102 ligových startů a 12 gólů za Pjunik. Za seniorskou reprezentaci Arménie odehrál 12 zápasů.

Reklama

Související témata: