Hlavní obsah

Viktoria vyřešila patálie s gólmany, do Plzně přichází exslávista a exsparťan Kozáčik

Posilu mezi tři tyče hlásí fotbalová Viktoria Plzeň. Tříletou smlouvu podepsal ve čtvrtek dopoledne ve Štruncových sadech brankář Matúš Kozáčik. Osmadvacetiletý slovenský gólman se ihned zapojil do tréninku s novými spoluhráči. Odchovanec Dolního Kubína chytal za Slavii i Spartu a od roku 2010 patřil kyperskému celku Anorthosis Famagusta FC.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Brankář Matúš Kozáčik ještě v barvách Slavie

Článek

Patálie s gólmany zažehnali. Plzeňským se hned na začátku přípravy zranili Bolek i Pavlík, který musel dokonce na operaci. A tak vedení účastníka loňského ročníku Ligy mistrů ukázalo na ostříleného gólmana, který Gambrinus ligu dobře zná.

„Matúš Kozáčik je perspektivní gólman, který ve svém věku nasbíral spoustu zkušeností z těžkých zápasů. Při aktuálním zdravotním stavu Romana Pavlíka jsme hledali brankáře, který by s Petrem Bolkem vytvořil základní dvojici pro duely Evropské ligy i domácí Gambrinus ligy. Nyní se právě mezi těmito dvěma rozhodne o pozici brankářské jedničky pro nadcházející sezonu," řekl k transferu Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

„Matúš nám pomůže vyřešit situaci mezi gólmany. Je to kvalitní fotbalista, který se navíc během několika málo minut stoprocentně rozkoukal v kabině a očividně si viktoriánskou atmosféru užívá," řekl k příchodu Kozáčika trenér Pavel Vrba. „Matúš se vzhledem k lehkému tréninkovému manku nezapojí do sobotního duelu s Ústím, naopak program v Rakousku by již měl absolvovat na sto procent," dodal kouč.

Sám Kozáčik si angažmá v Doosan Areně pochvaluje. „Zájem Plzně mě hodně potěšil, jedná se o velmi ambiciózní mužstvo s moderním herním projevem. Láká mě možnost evropských pohárů i útok na český ligový titul." Pro západočeský klub mluvilo vedle přímého jednání managementu Viktorie hned několik dalších faktů. „Hodně jsem o Plzni mluvil s Honzou Rezkem, který mi Viktorii po všech stránkách doporučil. Do Čech se navíc těším také kvůli rodině. A v neposlední řadě je to parta v kabině, o které mi Réza vyprávěl hotové legendy. Už na základě prvních minut můžu potvrdit, že ani v nejmenším nepřeháněl," usmíval se čerstvý viktorián.

Kozáčik je odchovancem Dolního Kubína. Už jako dorostenec přišel do Košic, kde působil následujících pět let. V devatenácti letech přestoupil do Slavie, kde kryl záda Radkovi Černému. Po jeho odchodu v lednu 2005 se stal slávistickou jedničkou. V létě 2007 přestoupil do Sparty a vytvořil brankářskou dvojici s Tomášem Poštulkou. V roce 2010 přestoupil do kyperského celku Anorthosis Famagusta FC. Matúš si připsal také pět startů ve slovenské reprezentaci do jedenadvaceti let, jeden zápas absolvoval i v dresu slovenského národního týmu.

Reklama

Související témata: