Hlavní obsah

Sparťané v přípravě rozstříleli fotbalisty Legie Varšava

Praha

Fotbalisté Sparty ani v pátém přípravném utkání nenašli přemožitele, na soustředění v Rakousku porazili přední polský celek Legii Varšava jednoznačně 4:0. Potřetí tak dali v přípravě minimálně tři góly, a to i přesto, že nastoupili bez několika opor. Dvakrát se trefili David Pavelka a Martin Juhar.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vítězslav Lavička na tréninku Sparty

Článek

Sparťanský trenér Vítězslav Lavička nechal odpočívat například kapitána Matějovského, Hušbauera, Jarošíka, Zápotočného, Pamiče, Kadlece nebo Krejčího. Přesto byla Sparta od začátku jasným pánem na hřišti. V 8. minutě byl faulován Kerič při snaze o dorážku a nařízenou penaltu proměnil Pavelka. Tentýž hráč v 35. minutě zvýšil, když zakončil Vidličkovu rychlou akci po pravém křídle.

Sparta pokračovala v aktivní hře a v 58. minutě přidala další trefu. Holek uličkou našel Grajciara, který akci ještě vylepšil přihrávkou na Juhara, jenž doklepl míč do prázdné branky. A uzdravený slovenský záložník Juhar také skóre završil, když v nastavení zakončil individuální akci Kweukeho, který obešel tři protihráče.

Letenský celek tak z pěti zápasů v přípravě čtyřikrát vyhrál a jednou remizoval při skóre 13:3, naopak jejich městský rival Slavia poprvé během letní přípravy prohrál. Hradci Králové slávisté v jeho tréninkovém centru Bavlna podlehli 2:4 a utrpěli premiérovou porážku pod novým trenérem Petrem Radou.

Výsledky úterních přípravných zápasů prvoligových celků:
Sparta Praha - Legia Varšava 4:0 (2:0)
Branky: 8. z pen. a 35. Pavelka, 58. a 90.+1 Juhar (hráno v Rakousku).
Hradec Králové - Slavia Praha 4:2 (2:0)
Branky: 45. a 54. Harba, 30. Štěpán, 55. Klapka - 48. Frejlach z pen., 80. Milutinovič.
Zlaté Moravce - Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
Branka: 50. Orávik.
Halle - Teplice 2:0 (0:0)
Branky: 58. Shala, 70. Ruprecht z pen.

Reklama

Související témata: