Hlavní obsah

Trávník za osm miliónů uhradí fotbalistům v Jablonci město a stát

Přes osm miliónů korun bude stát výměna umělé trávy na hřišti ve Mšeně v Jablonci, kde trénují prvoligoví fotbalisté Baumitu. Klub to nic stát nebude, náklady uhradí jablonecký magistrát a ministerstvo školství. ČTK to ve středu řekl ekonom fotbalového klubu Pavel Peřina.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radost jabloneckých střelců Eliáše a Lafaty.

Článek

Přes šest miliónů od státu na nový trávník oficiálně získalo občanské sdružení FK Jablonec, které se stará o mládež prvoligového klubu. Podle mluvčí radnice Markéty Hozové přispějí občanskému sdružení dalšími dvěma miliony proto, že fotbalové hřiště ve Mšeně patří městu.

Magistrát vydá ještě 235 000 korun na přemístění části doslouživšího umělého trávníku na nedaleké školní hřiště u základní školy Mozartova. Více než deset let starý povrch bude podle mínění města i fotbalového klubu pro školu přínosem.

"Na školním hřišti mají jeden z prvopočátečních umělých povrchů. Je to takový hodně vylepšený koberec do obýváku," uvedl technický ředitel fotbalového klubu Ladislav Kavan. Pro školní hřiště bude podle něj možné využít zhruba čtvrtinu ze starého fotbalového trávníku.

Povrchy na obou hřištích vymění v srpnu. Prvoligoví hráči Baumitu umělý pažit ve Mšeně využívají hlavně v zimě. Nejsou ale jediní, kdo na něm trénují. Obsazené je celoročně. "Využívají ho všechna naše mužstva, máme jich 18 od juniorky po předžáky. V případě dohody sem chodí i další týmy z Jablonce," upřesnil Kavan.

Fotbalový Baumit je velmi úspěšný při získávání dotací. Jen od Libereckého kraje za poslední rok dostal 11 miliónů korun.

Reklama

Související témata: