Hlavní obsah

Mladík Krejčí se upsal Spartě na příštích pět let, na Španěla Gila čeká autogram zítra

Až do roku 2017 se upsal fotbalové Spartě dvacetiletý mladík Ladislav Krejčí. Původní smlouva, kterou na Letné měl, tak byla proldloužena o další rok. „Pochopitelně že je patřičně vylepšená, protože původní podepisoval Láďa ještě jako dorostenec,“ liboval si člen sparťanského představenstva Jakub Otava, že dotáhl do zdárného konce jednání s velkým talentem, o něhož se před pár dny intenzivně zajímala bundesligová Borussia Mönchengladbach.

Foto: Petr Horník, Právo

Ladislav Krejčí se upsal Spartě až do roku 2017

Článek

Mladík Krejčí by tak měl na podzim na Letné zůstat a hájit dál sparťanské barvy. „Rozhodně není naší prioritou Krejčího prodávat. Tedy pokud nepřijde nějaká výjimečná nabídka, kterou by nešlo odmítnout," potvrdil Otava, že Sparta transfer striktně neodmítá.„V tuto chvíli ale nic nenasvědčuje, že by se nějaká nabídka měla objevit. I proto, že jsme všechna probíhající jednání zastavili."

Kde je hranice výjimečnosti?

Podle Otavy o přestup Krejčího neprojevoval zájem jen Mönchengladbach, který Spartě nabízel 4,5 miliónu eur, tedy přibližně 112 miliónů korun.

„Ozvalo se víc klubů a z různých regionů k tomu. Zájem byl opravdu velký, i když se Láďa neobjevil v seniorské reprezentaci a ani si nezahrál se Spartou evropské poháry," potvrdil Otava.

O tom, kde se pohybuje hranice výjimečnosti, při jejímž naplnění by byla Sparta ochotna svůj mladý fotbalový klenot uvolnit, však nechtěl prozradit vůbec nic. „Nebudu házet stamilióny, půjde o naše interní rozhodnutí."

Podle informací zveřejněných na německém přestupovém trhu si Sparta cenila Krejčího ještě před prodloužením smlouvy na šest miliónů eur, tedy 150 miliónů korun.

Krejčí: Důvěru se budu snažit oplatit

„Hlavním důvodem Láďova setrvání ve Spartě je sportovní hledisko. Má Spartě co dát a i jeho výkony půjdou určitě nahoru. A až přijde čas na přestup, pak do mužstva, kde bude figurovat v základní sestavě," nechal se Krejčího manažer Martin Říha slyšet, co při rozhodování o budoucnosti jeho chráněnce převážilo.

„Pomohlo i to, že je odmalička sparťanem a má ke klubu vztah," přidával Otava.

„Jsem rád, že jsme novou smlouvu podepsali. Klub mi dal důvěru a já se ji bude snažit oplatit výkony na hřišti. Mistrovský titul je pro mě obrovskou motivací, postup do Evropské ligy zrovna tak," špitl Krejčí.

O Lafatovi jednají bossové

Prodloužením smlouvy s Krejčím pochopitelně sparťanské přestupové aktivity nekončí. Na středu je naplánován podpis smlouvy se španělským obráncem Pablo Gilem, který by se měl Pražanům upsat na dva roky s roční opcí navrch.

„Nejprve ale musí projít lékařskou prohlídkou, která je v jeho případě ale více méně formalitou. Jinak jsme na všem domluveni," prozradil Otava a potvrdil i přetrvávající zájem o jabloneckého kanonýra Davida Lafatu.

„Zájem o něho máme, jednání se však vedou na nejvyšší úrovni," zvěstoval, že osud Lafaty je v rukách obou klubových bossů Křetínského a Pelty.

Reklama

Související témata: